EXCLUSIV Mitea: "Visez că joc fotbal, că dau gol!"

Ultima actualizare:
Mitea şi iubita lui, la emisiunea „Splash! Vedete la apă!”
Mitea şi iubita lui, la emisiunea „Splash! Vedete la apă!”

Ajuns la 29 de ani, dar fără echipă de o bună perioadă, “Nicky” Mitea nu se lasă. Trimite C-uri şi DVD-uri cu evoluţiile sale şi ar juca şi gratis până şi-ar reveni fizic. Crede că ar mai putea activa până la 34 de ani, dar dacă nu-şi va găsi un club în curând se gândeşte să pornească o afacere.

“Click!”: Salut, te vedem în curând pe teren?

Nicolae Mitea: Trimit CV-uri pe la oameni de fotbal, inclusiv în ţările arabe, dar deocamdată nimic.

Cu pregătirea fizică cum stai?

Mă antrenez, dar singur îmi e greu. La 29 de ani, dacă nu ai un sprijin din partea cuiva care să te pună pe picioare, e dificil.

Ultima dată ai fost la Chiajna, dar s-a spus că ai probleme de bazin şi la coloana vertebrală şi v-aţi despărţit.

Nu e aşa. Ziceau că întinderile astea pe care le aveam le poţi face de la coloană, dar am facut toate testele şi era totul in regulă. E normal să mai faci câte o contractură atât timp cât nu ai mai jucat demult. La mine nu e vorba de fizic, e vorba de neşansă! Îmi doream să joc la Chiajna, am fost şi la echipa a doua, am dat şi gol. M-am simţit bine lunile petrecute acolo.

În această perioadă te-ai gândit să renunţi la fotbal?

Nu. Lupt întotdeauna. N-am avut niciodată un moment în care să clachez, să spun că mă las de fotbal. De multe ori visez că joc, că dau gol. Fotbalul e viaţa mea. Am făcut şi eu ceva, am trofee cu Ajax, am fost desemnat jucătorul anului, dar n-am putut să-mi arăt valoarea pentru mai mulţi ani. M-am întors în ţară şi am făcut greşeala vieţii.

De ce?

Păi, m-au adus la Dinamo să mă ţină pe bară un an de zile?! Să mă bage 3 meciuri? E cea mai mare ruşine pe care am păţit-o în viaţa mea. Mă pui să reziliez contractul cu Ajax, eram în ultimul an şi aveam 700.000 de euro, ca să vin la Dinamo, pe un salariu mult mai mic, dar n-am comentat nimic fiindcă doream să joc. Cum să mai ai încredere în cineva? Trebuia să aleg cu mintea, nu cu sufletul. Dacă nu veneam în ţară şi acum eram numărul unu.

De aici a pornit declinul?

Am plecat de la Dinamo, mi s-a promis că mă duc la alt club şi s-a rupt filmul. Au trecut şase luni, un an şi aşa s-a produs ruptura. M-am dus singur să dau probe, pe banii mei. Dar, ei au aveau nevoie să joc din prima. Am intrat puţin, dar nu eram la capacitate maximă… Şi era vorba despre un club din străinătate.

Acum am văzut că participi la tot felul de show-uri tv?

Da, fiind persoană public, nefăcând nimic… am acceptat. Dar, pentru mine contează fotbalul.

Ce vei face de acum?

Mi-aş dori să joc până la 33-34 de ani, însă îmi trebuie o mână de ajutor. Să mă antrenez cu o echipă, trei luni, patru luni şi să intru uşor – uşor în teren. Caut un club serios care să aibă încredere în mine şi m-aş duce şi mâine, şi gratis. Dar unde să găsesc aşa ceva? Trimit CV-uri, am dat şi 15-20 de DVD-uri în toată lumea şi până acum doar vorbe şi minciuni multe.

Dacă totuşi nu găseşti o echipă…

Deocamdată mă gândesc doar la fotbal, probabil în viitor voi porni o afacere, dacă ştiu să fac aşa ceva pentru că până acum am dat doar cu piciorul în minge. Îmi e dor să joc, am ardoarea să fiu în teren… Ştii, măcar am amintiri frumoase.

Cine este Nicolae Mitea

A fost una dintre tinerele speranţe ale fotbalului românesc, fiind format la Dinamo, acolo unde a câştigat o Cupă a României. La 18 ani s-a transferat la Ajax Amsterdam, iar la 20 evolua în Liga Campionilor. Aici şi-a trecut în palmares un titlu, două Cupe şi o Supercupă. A fost convocat şi la echipa naţională, unde în nouă meciuri a înscris două goluri. Revenirea în ţară a însemnat trecerea pe la Dinamo, Petrolul, unde a bifat două meciuri şi un gol chiar împotriva „câinilor”, meciul din septembrie 2011 fiind şi ultimul pentru el în prima divizie, şi Chiajna. Aici nu a jucat deloc în Liga I.

A câştigat bani din show-uri tv


    Mitea şi iubita lui, la emisiunea „Splash! Vedete la apă!”
Mitea şi iubita lui, la emisiunea „Splash! Vedete la apă!”

Mitea a participat de-a lungul timpului la mai multe emisiuni de divertisment. La “Serviţi, vă rog!” a obţinut 1.500 de euro pentru trei ediţii şi mai nou a fost invitat la “Splash! Vedete la apă”. Aici, o vedetă primeşte între 300 şi 500 de euro pentru fiecare apariţie. În plus, el a mai câştigat nişte bani din partea gazdelor unor show-uri mondene.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net