EXCLUSIV A dat 2 milioane € în două săptămâni

Ultima actualizare:

    CFR Cluj e pe locul doi  în Liga 1 şi e considerată  singura formaţie care-i  poate pune probleme  Stelei în campionat Foto: Mediafax
CFR Cluj e pe locul doi în Liga 1 şi e considerată singura formaţie care-i poate pune probleme Stelei în campionat Foto: Mediafax

„Arpad Paszkany nu mai vrea să investească la CFR Cluj”. Aşa suna anunţul făcut de preşedintele Iuliu Mureşan în urmă cu câteva luni. Paszkany s-a ţinut de cuvânt, însă pentru scurt timp. A stat aproape de echipă şi, când a simţit că are şanse serioase în acest sezon la titlu, a revenit în forţă.

Campionatul trecut a fost mult sub aşteptările şefilor de la CFR, iar dezamăgirea ratării titlului l-a făcut pe patronul Arpad Paszkany să anunţe că vrea să se retragă şi să cedeze altcuiva pachetul de acţiuni pe care-l deţinea la club. A căutat investitor, n-a găsit, aşa că a preferat să-şi micşoreze substanţial contribuţia la bugetul echipei, buget care s-a şi înjumătăţit faţă de anul trecut. Şefii din Gruia i-au lăsat să plece pe fotbaliştii cu salarii mari - inclusiv căpitanul Ricardo Cadu - şi au adus jucători liberi, pe contracte mult mai mici. Mişcarea a fost de bun augur pentru că, dincolo de faptul că s-au diminuat cheltuielile, ardelenii s-au descurcat şi pe plan sportiv, transferând fotbaliştii care ţin echipa pe podium de la startul sezonului.

A plătit salarii şi prime restante


    Arpad Paszkany
Arpad Paszkany

Văzând că lucrurile merg mult peste planul inţial, Arpad Paszkany, convins şi de preşedintele Mureşan, a revenit la sentimente mai bune faţă de echipă. Iar apropierea l-a costat! Omul de afaceri a virat în conturile clubului aproximativ două milioane de euro, bani din care s-au plătit salariile jucătorilor şi primele restante, dar şi datoriile mai vechi avute către foşti fotbalişti de la CFR. „Anul acesta echipa are mari şanse la titlu, iar Paszkany nu avea cum să nu speculeze această situaţie. O participare în Liga Campionilor aduce în jur de 20 de milioane de euro, iar un om de afaceri ştie că se justifică o astfel se investiţie făcută la momentul oportun”, a precizat un apropiat al ardelenilor.

A luat opt trofee

Arpad Paszkany
Arpad Paszkany

De prezenţa lui Paszkany la clubul din Gruia se leagă cele mai mari realizări ale vişiniilor. În perioada în care patronul a pompat serios milioane de euro în conturile celor de la CFR, ardelenii au câştigat nu mai puţin de opt trofee: trei titluri de campioni în Liga 1, de trei ori Cupa României şi în două rânduri Supercupa României. Pe plan extern, clujenii au ajuns de trei ori în grupele Ligii Campionilor, o dată în grupele Ligii Europa şi au o prezenţă în 16-imile Ligii Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net