Exclusiv. 7 semne că "Il Luce" este adevăratul selecționer. Click! vă prezintă dovezi clare

Ultima actualizare:
În timp ce tricolorii  se luptă azi pentru  calificarea la Euro,  fostul selecţioner a  afişat o mină tristă  la antrenamentele  saudiţilor de la Al-Ittihad
În timp ce tricolorii se luptă azi pentru calificarea la Euro, fostul selecţioner a afişat o mină tristă la antrenamentele saudiţilor de la Al-Ittihad

Potrivit informaţiilor Click!, din vara lui 2015 Mircea Lucescu va fi antrenor la naţională. El şi-a intrat însă în rol. Vă prezentăm 7 dovezi clare cum acţioneză ”din umbră”, lăsându-i rolul principal lui Iordănescu.

Secunzii lui Iordănescu sunt sfătuiţi de Lucescu. Tripleta de secunzi aleasă de selecţioner - Viorel Moldovan, Ionuţ Badea şi Daniel Isăilă - a fost o surpriză pentru toată lumea, însă nu şi pentru Lucescu. Antrenorul de la Şahtior a militat pentru cei trei, pe care i-a şi ajutat cu sfaturi de-a lungul timpului. Badea l-a vizitat la Doneţk, unde a asistat la câteva antrenamente şi a avut discuţii cu ”Il Luce”, Viorel Moldovan a beneficiat şi el de sfaturile seniorului, iar Isăilă a recunoscut că a învăţat multe de la Mircea şi Răzvan Lucescu, fiindu-i şi secund ultimului.

S-a implicat în alcătuirea echipei. Federalii nu au făcut un secret din faptul că Lucescu a avut un rol important în convocarea jucătorilor pentru meciurile cu Irlanda de Nord şi Danemarca. Chiar Iordănescu a povestit că ”Il Luce” i-a spus să-l cheme la lot pe Bicfalvi.

A mers  în cantonament la jucători.  Dacă mai era vreun dubiu în privinţa implicării lui Lucescu în pregătirea meciului, tehnicianul a spulberat orice urmă de îndoială prin prezenţa sa în cantonament. ”Am avut o discuţie de ordin profesional cu Mircea Lucescu, despre jocul Irlandei de Nord, despre jocul nostru. Am făcut apel la el pentru că e unul dintre oamenii care puteau să fie în locul meu aici. La final a avut şi un mesaj prin care i-a încurajat pe «tricolori»”,  a zis Iordănescu.

Îl forţează pe Raţ, ”mâna lui dreaptă”. Lucescu a lucrat cu Raţ zece ani la Şahtior. Se cunosc foarte bine şi ”Il Luce” are încredere maximă în fundaşul stânga care este şi căpitanul ”tricolorilor”. Tocmai de aceea, s-a insistat foarte mult ca fotbalistul să fie convocat, în ciuda accidentării suferite la echipa de club, iar medicii naţionalei s-au chinuit să-l pună pe picioare pentru ca jucătorul să fie pe teren diseară şi să poată transmite coechipierilor indicaţiile date de antrenorul ”din umbră”. 

La vară devine liber de contract. Lucescu nu putea să lase clubul din Doneţk pentru că, dincolo de contractul scris, i-a promis patronului Ahmetov - cu care are o relaţie excepţională - că nu va părăsi echipa în plin campionat. Cei de la Şahtior nu au fost de acord ca Lucescu să conducă în paralel şi naţionala şi formaţia din Ucraina, astfel că prima variantă a picat. Din vară, însă, lucrurile se schimbă radical, pentru că antrenorului îi expiră contractul cu Şahtior şi are cale liberă spre naţională.

Îşi doreşte un program mai lejer. Ajuns la 69 de ani, tehnicianul se gândeşte că a venit vremea să se agite mai puţin. Pregătirea unei echipe de club presupune muncă zilnică, iar Lucescu nu e genul care să nu se dedice sută la sută. Cum a avut şi grave probleme de sănătate în ultimii trei ani, şi-ar dori o activitate ceva mai lejeră, dar nu concepe să iasă încă din fenomen.

Are ocazia să-şi ia revanşa.  Lucescu nu poate uita cum a fost îndepărtat de la naţională, după ce i-a condus pe „tricolori” la turneul final din 1984. Demiterea sa de la lot s-a produs după ce România a zdrobit cu 4-0 Austria, în preliminariile CE 1988, iar motivul a fost incredibil, povestit chiar de ”Il Luce”: ”Am fost demis din cauza popularităţii mele. Era perioada când oamenii ieşeau pe stradă şi mă aclamau, dar când numele meu nu apărea în presă. Se scria doar «antrenorul echipei naţionale»”. Acum, Lucescu are ocazia să-şi ia revanşa, chiar dacă poate nu o va spune niciodată răspicat.

Piţi, ţi-e dor de naţională?

Elevii lui Piţi  aleargă pe nisip
Elevii lui Piţi aleargă pe nisip

Regretă Victor Piţurcă faptul că a lăsat naţionala României pentru banii arabilor? Probabil că da, ţinând cont de faptul că tehnicianul de 58 de ani nu mai e în aceste zile în centrul atenţiei, aşa cum se întâmpla la fiecare meci al tricolorilor. Astfel, în loc să se bată cu nord-irlandezii pentru calificarea la Euro 2016, Piţi se află acum în Emirate, la Dubai, într-un cantonament prelungit cu echipa sa de club, Al-Ittihad. Privind pe imaginile surprinse la ultimele antrenamente ale saudiţilor, Piţurcă nu pare foarte încântat de noua sa postură, departe de ţară şi antrenând nişte fotbalişti de mâna a doua. De altfel, cum experienţa din Arabia Saudită e prima a sa peste hotare, fostul selecţioner se temea de faptul că ar putea avea probleme de adaptare în spaţiul arab.


    Elevii lui Piţi  aleargă pe nisip
Elevii lui Piţi aleargă pe nisip

Tricolorii nu «ştie» să scrie

Foaia buclucaşă a ieşit  din mapă la  antrenamentul de ieri
Foaia buclucaşă a ieşit din mapă la antrenamentul de ieri

simeon stalpnicul png

Anghel Iordănescu a condus ieri ultimul antrenament tactic dinainte de jocul cu Irlanda de Nord, iar „Generalul” a încercat să pară cât mai organizat. Selecţionerul şi-a făcut apariţia cu o mapă din care ieşea însă neglijent o bucăţică din planul de bătaie pentru respectiva sesiune. Un fotograf pe fază a imortalizat documentul, care la o analiză simplă te face să te iei cu mâinile de cap. Şi nu din punct de vedere al organizării în sine, ci al modului în care a fost scris. Practic, prima greşeală a fost făcută încă din titlu, din care s-a mâncat o literă. Astfel, „Antrenament” s-a transformat la staff-ul naţionalei în „Atrenamet”. Treacă-meargă, dar lucrurile nu s-au oprit aici. Câteva rânduri mai jos, o nouă formă de presing, acela de „întâpinare”, şi-a făcut loc în schema de joc. Bine măcar că n-a fost un presing de tâmpenizare. Apoi, „Pentru noi” a devenit „Pentr noi”, cu un „u” ras inexplicabil de pa faţa Pământului. Ca să cităm tot din jenantul document, „cine+unde” l-a făcut, nu ştim. Cert e că respectivul ori era răcit şi vorbea pe nas, scriind aşa cum se aude, mâncând consoanele, fie s-a grăbit foarte tare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net