«Urmaşul lui Patzaichin» a devenit poliţai!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Florin Mironcic, singurul nostru campion european la kaiac-canoe într-o probă de simplu din ultimele patru decenii, lucrează de o lună la Poliţia din Braşov, renunţând temporar la sportul de performanţă.

O adevărată forţă a naturii, Florin Mironcic (29 de ani) este unul dintre cele mai bune produse autohtone din istoria sporturilor nautice.

Dublu campion european la kaiac-canoe, brăileanul a decis, totuşi, suprinzător, în 2009 să renunţe la sport la o vârstă la care alţii încă sunt la apogeul carierei.

Pentru că soţia sa este originară din Târgu Mureş, Mironcic şi-a cumpărat un apartament în Braşov pentru a fi la jumătatea distanţei dintre oraşul său natal şi cel al dragostei sale.

Fost membru al clubului Dinamo, el a fost ajutat să intre apoi în serviciul de ordine publică din cadrul poliţiei din localitate. În prezent îl puteţi vedea patrulând pe străzile din Braşov, având grijă ca infractorii să nu îşi poată pune în aplicare intenţiile.

"Am început munca în Poliţie de câteva săptămâni şi chiar îmi place. Sunt un tip disciplinat şi m-am acomodat repede cu noua meserie", ne spune „Uriaşul Blond".

Îndepărtarea legendarului Ivan Patzaichin de la cârma lotului olimpic în 2009 a făcut ca mulţi dintre elevii săi să agaţe pagaia în cui. Lui Mironcic i s-au alăturat Iosif Chirilă, medaliat mondial cu aur şi argint în 2007, fraţii Popa, Loredan, campion mondial în 2007 în C-4, şi Ciprian, locul 4 la JO 2008, şi Cătălin Costache.

Cu doi ani înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra, Mironcic recunoaşte că nu a renunţat definitiv la ideea de a reveni pe apă „Au fost multe cazuri de sportivi care au făcut pauză câţiva ani şi au revenit apoi în forţă, iar cel mai bun exemplu îl avem la canotaj. Aş reveni doar în condiţiile în care aş primi o ofertă avantajoasă din partea federaţiei, iar domnul Patzaichin ar fi din nou antrenor şi s-ar forma gaşca care a obţinut atâtea rezultate frumoase", afirmă tranşant cel care a fost poreclit „Urmaşul lui Patzaichin" după titlul la canoe simplu din 2006.

Este căsătorit cu o vicecampioană

Mironcic s-a căsătorit anul trecut, la Brăila, cu vicecampioana mondială la canotaj Enikő Barabás (23 de ani). Lipovean la origine, Florin a ales ca el şi „jumătatea sa" să vină la sfatul popular îmbrăcaţi în costume tradiţionale.

simeon stalpnicul png

Prezent la JO 2008 alături de viitoarea sa soţie, Mironcic a primit atunci un cadou surpriză din partea ei, care şi-a tatuat numele lui pe spate, în chineză. „Am vrea să devenim părinţi şi acest lucru se va întâmpla după JO 2012", afirmă dublul campion european la kaiac-canoe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net