Tragedie pentru Oana Manea!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fostul internaţional Dumitru Manea avea o relaţie foarte apropiată cu fiica sa, pe care o lua în copilărie cu el în toate cantonamente Sportului Studenţesc.

După un sezon dezamăgitor la Oltchim, Oana Manea trăieşte în aceste zile şi o dramă personală. Tatăl ei a murit ieri dimineaţa în urma unui infarct subit, veste care i-a surprins pe toţi apropiaţi familiei Manea. "Ştiam că avea nişte probleme la şold, dar în rest părea sănătos când ne-am văzut ultima oară", ne-a spus Costin Lazăr, fost elev al regretatului tehnician la Sportul Studenţesc.

Pivotul Oltchimului era foarte ataşată de tatăl ei, mai ales că şi-a petrecut copilăria prin cantonamentele Sportului Studenţesc. "Este o pierdere grea nu doar pentru apropiaţi ci şi pentru club. A ajutat nu atât la descoperirea unor fotbalişti cât şi la formarea lor. Voi sprijini familia cu ce va fi nevoie", ne-a declarat afectat Vasile Şiman, finanţatorul studenţilor.

Plecată de acasă la 15 ani, Oana a dus mereu dorul familiei din Bucureşti, acolo unde era răsfăţată ori de câte ori se întorcea de la Râmnicu Vâlcea.

"Familia este totul pentru mine. Ei mi-au fost mereu alături la bine şi la greu", spunea recent handbalista, care mai are un frate, Costin, stilist. Oana a avut sprijinul familiei şi atunci când a divorţat, după numai două luni de căsnicie, în urmă cu trei ani, cu ajutorul celor dragi reuşind să depăşească acel capitol neplăcut. Ea se afla în casa părintească atunci când tatălui său i s-a făcut rău, din senin, el decedând ulterior.

El a format «Gaşca nebună»

Născut la 7 decembrie 1948, Manea a evoluat de-a lungul carierei la Metalul Târgovişte, Mecanică Fină, Sirena Bucureşti, Steaua şi Sportul.

A avut trei selecţii în naţională. Dumitru Manea a strâns 196 de prezenţe în prima Ligă şi a marcat 5 goluri.

Ca antrenor, a pregătit echipe ale Centrului de Copii şi Juniori al Sportului, naţionale de juniori ale României sub 16 şi sub 18 ani şi câteva formaţii din divizii inferioare, fiind cel care i-a descoperit pe Mazilu, Galamaz, Bucur şi toţi ceilalţi componenţi ai „Găştii nebune".

Costin Lazăr: «Îi datorez enorm!»

Descoperit la 9 ani de Dumitru Manea, la Sportul, rapidistul Costin Lazăr s-a arătat foarte afectat de dispariţia celui care l-a învăţat „Abecedarul fotbalului".

„A fost ca un tată pentru mine şi pentru cei din generaţia mea. Era un om bun, nu ne-a vorbit niciodată urât şi era foarte apropiat de jucători. Îi datorez enorm din ceea ce sunt acum ca om şi fotbalist", ne-a declarat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net