Maria Şarapova, uşurată după Roland Garros: «A fost cea mai grea finală din cariera mea»

Ultima actualizare:

    Maria Şarapova, cu trofeul Roland Garros, după victoria împotriva Simonei Halep. (Foto: Reuters)
Maria Şarapova, cu trofeul Roland Garros, după victoria împotriva Simonei Halep. (Foto: Reuters)

Jucătoarea rusă Maria Şarapova a declarat, sâmbătă, după victoria de la Roland Garros, că Simona Halep a jucat incredibil şi a felicitat-o pe româncă.

"A fost cea mai grea finală din cariera mea. Felicitări Simonei, a jucat incredibil astăzi. Nu îmi vine să cred că am câştigat, acum 7-8 ani nu îmi imaginam că o să mă impun la Roland Garros, e un vis devenit realitate", a spus Şarapova imediat după ce a câştigat meciul cu Simona Halep.

Maria Şarapova a felicitat-o pe Halep şi în discursul de la ceremonia de premiere: "Simona, ai avut două săptămâni incredibile. Felicitări, este un pas foarte mare. Felicitări ţie şi echipei sale."

Şarapova, căreia i-a înmânat Cupa Suzanne Lenglen fosta jucătoare americană Chris Evert, deţinătoarea recordului de victorii pe zgura pariziană (7), s-a declarat extrem de onorată de faptul că a devenit pentru a doua oară câştigătoare la Roland Garros. "Să câştig a doua oară este incredibil. Sunt extrem de onorată şi recunoscătoare şi vă mulţumesc pentru susţinerea voastră din fiecare an", a spus sportiva rusă.

Maria Şarapova a adresat publicului şi câteva cuvinte în limba franceză, mulţumindu-i pentru susţinere.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

Maria Şarapova a câştigat 55 din ultimele 59 de meciuri jucate pe zgură de la semifinalele French Open din 2011, numai Serena Williams, de trei ori, şi Ana Ivanovici au reuşit să o învingă pe zgură.

Pentru Şarapova acesta este al doilea succes la Roland Garros (trei finale consecutive) şi al cincilea din carieră. În afară de Roland Garros, Şarapova a cucerit trofeul la celelalte trei turnee de Grand Slam, Australian Open (2008), Wimbledon (2004) şi US Open (2006). A mai fost finalistă la Australian Open (2007 şi 2012) şi la Wimbledon (2011).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net