Uite cum se pregăteşte de Bac un campion mondial!

Ultima actualizare:

    Mihai Nistor, singurul boxer român prezent la JO de la Rio, trage tare.  Nu la antrenamente, ci la meditaţiile pentru absolvirea liceului
Mihai Nistor, singurul boxer român prezent la JO de la Rio, trage tare. Nu la antrenamente, ci la meditaţiile pentru absolvirea liceului

Cine face sport de performanţă nu prea are timp de şcoală. O dovedeşte şi boxerul Mihai Nistor, singurul pugilist român care a concurat la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul trecut. Nistor şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa în cantonamente şi în sala de box, motiv pentru care nu a reuşit să-şi ducă la bun sfârşit studiile. Dar, cum niciodată nu e prea târziu, Mihai se pregăteşte acum asiduu pentru Bacalaureat.

La 26 de ani, Mihai Nistor este dublu medaliat european AIBA şi deţinătorul centurii APB la super grea. Unicul reprezentant al “tricolorilor” la Rio are acum alte preocupări. Deşi toţi boxerii sunt pe ultima sută de metri înaintea europenelor şi mondialelor, românul nostru are alte gânduri. Studiază. Nistor trage tare să-şi ia Bac-ul, examen pentru care în trecut nu a avut timp aşa cum se cuvine. Boxerul va susţine probele scrise la Limba română, Geografie şi Istorie,  la Liceul “Mircea Eliade” din Bucureşti. 

“Cel mai mult îmi place materia de la Limba şi literatura română. Învăţ mai mult de plăcere, decât de nevoie”, ne-a mărturisit pugilistul, care studia de zor “Enigma Otiliei”.

Nistor şi-a făcut timp în programul de antrenamente şi pentru meditaţii, iar profesoara care-l îndrumă l-a sfătuit să renunţe la participarea la Europeanul din Ucraina. “Competiţia se desfăşoara în perioada 14-26 iunie, iar eu la 26 iunie am proba la Bac. Dacă m-aş duce la European, nu aş avea timp să învăţ între meciuri şi antrenamente. Cel mai probabil voi renunţa la acea competiţie, pentru că îmi doresc mult să iau Bac-ul. Mă va ajuta şi ulterior, pentru a putea deveni subofiţer în Armată”, ne-a precizat Mihai Nistor.

Sportivul ştie însă că poate pierde mai mult decât Europeanul: “Dacă nu ajung la turneul din Ucraina, ratez şi Campionatele Mondiale, pentru că acolo se califică doar primii opt de la Europene”.

Click! spune

simeon stalpnicul png

Mihai Nistor are 26 de ani şi este născut în judeţul Iaşi. A făcut box de mic, are două medalii de bronz la europenele AIBA şi o centură mondială APB la categoria supergrea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net