Simona Halep poate ajunge pe locul 2 în lume!

Ultima actualizare:

    Pentru calificarea în turul  trei, tenismena noastră va  primi 71.000 de lire sterline  şi 130 de puncte WTAFoto: reuters
Pentru calificarea în turul trei, tenismena noastră va primi 71.000 de lire sterline şi 130 de puncte WTAFoto: reuters

Aflată în permanent progres în clasamentul WTA, unde se află acum pe locul 3, Simona Halep ar putea urca o nouă treaptă în ierarhia mondială la finalul turneului de la Wimbledon. Dar pentru aceasta va trebui să îndeplinească o condiție.

Acum, pe locul secund în lume este chinezoaica Li Na. Care, însă, a pierdut vineri în turul doi, iar dacă Simona va avea un parcurs foarte bun la Wimbledon, asiatica poate fi depăşită de jucătoarea noastră începând de lunea viitoare, atunci când se va publica noul clasament mondial. Există o singură situaţie în care Simona Halep o va depăşi pe Li Na. Cum Li Na a fost eliminată, Simona Halep trebuie să ajungă în finală pentru a trece pe locul 2. Chinezoaica a acumulat 6.960 de puncte, iar calificarea în finală a Simonei ar duce-o pe româncă la un total de 7.305 puncte, suficiente pentru a-şi depăşi rivala.

Există şi o variantă negativă a acestui scenariu: Simona Halep să fie eliminată înainte sau în semifinalele turneului londonez, iar Agnieszka Radwanska să cucerească titlul suprem la Wimbledon. Atunci, românca va cădea pe locul patru mondial, iar jucătoarea din Polonia va urca pe locul doi, depăşind-o şi pe chinezoaica Li Na.

Halep a trecut cu ceva emoţii de jucătoarea ucraineană Turenko, iar la finalul meciului a declarat: “Sper ca până la meciul următor să mă refac fizic şi să joc din nou cel mai bun tenis al meu. Mă simt foarte bine la acest turneu şi vreau să mă bucur de fiecare zi petrecută aici”.

Halep, în turul trei la Wimbledon

Simona Halep s-a calificat în turul trei  la Wimbledon. Clasată pe locul trei mondial, ea a învins-o pe Lesia Ţurenko (6-3, 4-6, 6-4). Halep a avut nevoie de o oră şi 49 minute pentru a se impune, iar în faza următoare o va întâlni pe elveţianca Belinda Bencic, locul 71 WTA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net