Simona Halep a explicat de ce a pierdut cu Ekaterina Makarova la Australian Open!

Ultima actualizare:

    Simona HalepFOTO: AP
Simona HalepFOTO: AP

Învinsă în două seturi de Ekaterina Makarova, 6-4, 6-0 în sferturile de finală la Australian Open, Simona Halep a încercat să găsească, la conferința de presă de după meci, explicații pentru acest eșec surprinzător în special prin duritatea scorului.

M-am antrenat foarte bine dimineață, dar probabil că am fost un pic prea stresată înaintea startului meciului. Nu a fost ziua mea bună. Am avut o zi proastă. Dar ea a jucat foarte bine și totul i-a intrat. A meritat să câștige. Sunt foarte tristă dar nu am putut să îmi fac jocul meu. Dar ăsta e tenisul și trebuie să mă uit înainte, spre următorul turneu”, a declarat Simona Halep la conferința de presă.

Ea a recunoscut apoi că nu înțelege ce s-a întâmplat cu ea: ”Nu a fost o presiune, dar am fost un pic stresată. Nu știu de ce. Am avut experiență de anul trecut cu sfertul de finală și nu ar fi trebuit să simt presiune. Dar nu am simțit jocul, mingea. A fost o zi foarte proastă pentru mine. Am simțit de la începutul meciului că jocul meu nu merge bine, așa că am încercat să schimb ceva în jocul meu, dar nu am reușit foarte bine. În momentele importante ea a jucat foarte bine. A avut câteva mingi foarte norocoase, care au căzut pe tușă. Ale mele au fost afară. Așa că nu a fost prea bine. Dar sunt totuși bucuroasă cu ce am realizat la acest turneu. Uneori se întâmplă să simți că nu ești într-o formă bună să joci, nu îți simți jocul foarte bine. Dar e normal, cred. Sunt multe meciuri, uneori e normal să te simți astfel”, a mai spus Halep.

Românca a spus că de la începutul partidei a simțit că ceva nu e în regulă cu ea: ”Când a început meciul, am simțit că sunt stresată, probabil mental. Am simțit asta doar în timpul meciului. Nu înainte, nu ieri, doar azi. Am experiență, am experiența sferturile de finală în turneele de Grand Slam. Dar uneori nu pot manageria situația. Am încercat. Am făcut tot ce am putut în acest meci. Dar, mental probabil că nu am luptat foarte bine în timpul punctelor. Mi-am pierdut concentrarea de a câștiga puncte, de a câștiga meciul. Așa că nu am mai crezut deloc în setul doi, de aceea am pierdut cu 6-0”.

Așa cum îi stă bine unui sportiv, ea a recunoscut că adversara ei a jucat foarte bine: ”Mă așteptam ca Makarova să lovească mingea mai tare. Dar ea a jucat un tenis foarte elegant azi. A deschis foarte bine unghiurile. Așa că a fost un meci diferit. A jucat foarte bine. A servit foarte bine”.

În ceea ce privește restul sezonului, Simona are încredere că totul va fi bine. Ea spune că vrea să fie în continuare relaxată pe teren. ”Anul trecut a fost unul foarte bun pentru mine. Acum am început anul foarte bine. Am câștigat un titlu, iar aici am făcut câteva meciuri bune. Am fost încrezătoare că acest an va fi mai bun decât celălalt. Încerc să îmi îmbunătățesc mai mult jocul, în mintea mea. Cred că sunt pe drumul cel bun pentru a ajunge sus. Dar e greu. Fiecare meci e dificil la acest nivel. Fiecare adversară vrea să mă învingă pentru că sunt în top. Știu acest lucru din trecut. Am aceeași mentalitate. Eu vreau să joc cu plăcere și să fie relaxată pe teren deoarece nu vrea să simt presiune. Nu vreau să fiu foarte stresată pe teren deoarece e vorba tenis, fiecare meci e diferit, fiecare zi e diferită. Trebuie să mergem mai departe, să muncim în continuare, să vedem cât de buni putem fi.”, a declarat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net