Secundul naţionalei de rugby iubeşte o sud-africancă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Participant la patru ediţii ale Rugby World Cup, record pentru România, botoşăneanul Romeo Gontineac este şi singurul practicant al acestui sport de la noi care a jucat la o echipă sud-africană.

Format la Paşcani, de antrenorii Nicu Tarcan şi Gheorghe Pintilie, Romeo a ajuns la "U" Cluj în momentul senioratului. Promovat la naţională, a participat la Cupa Mondială din Africa de Sud, în 1995. Acel moment i-a schimbat viaţa.

Pe de o parte atunci a cunoscut-o pe cea care îi este soţie, Lucinda, iar în plan sportiv a intrat în vizorul echipelor profesioniste.

"Făcusem un supermeci cu Springboks, cei care aveau să devină campioni mondiali. Am plecat în oraş, în Cape Town, să sărbătorim. Într-un bar am cunoscut-o pe Lucinda. Dădeam autografe. A venit şi m-a întrebat cine sunt. I-am spus sec: "Hello! My name is Romeo, from Romania". Am dansat, iar apoi am schimbat adresele. La revenirea acasă, am primit o scrisoare de la ea. Cum nu vorbeam engleza, un prieten îmi traducea. După câteva luni, Lucinda m-a vizitat la Cluj, iar apoi am plecat eu în Africa de Sud", a povestit rugbystul.

În 1996, lui Gontineac i s-a oferit un contract de la Eagles, o formaţie din South Western Districts. "Cum am ajuns acolo ne-am căsătorit, dar apoi am plecat în Franţa".

Dacă în 1995 a cunoscut-o pe Lucinda, în anii următoarelor ediţii ale Cupei Mondiale i s-au născut cei doi copii, Taylor (1999) şi Olivia Rose (2003).

«Stejarii», aproape de Cupa Mondială

Căpitanul Socol şi colegii săi au “muşcat” sâmbătă din portughezi

simeon stalpnicul png

Naţionala de rugby a României a învins, ieri, la Lisabona, reprezentativa Portugaliei, scor 20-9, într-un meci contând pentru Cupa Europeană a Naţiunilor.

"Tricolorii" şi-au asigurat astfel matematic locul 3 în grupe, poziţie ce ne dă dreptul să jucăm în recalificările pentru Cupa Mondială din 2011.

Pentru a ajunge la turneul final din Noua Zeelandă, "stejarii" vor trebui să treacă pe rând de câştigătorea meciului dintre Lituania şi Ucraina (meci pe terenul nostru), apoi de reprezentativa Tunisiei (meci pe terenul nostru) şi, în confruntarea decisivă, de naţionala Uruguay-ului (dublă manşă).

România a jucat la toate ediţiie Cupei Mondiale de până acum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net