Salonul Calului se întoarce în forţă: «Şut şi gooooool...din şa!»

Ultima actualizare:

    Salonul Calului
Salonul Calului

A treia ediţie a Salonului Calului – Salon du Cheval, eveniment anual dedicat tuturor activităţilor sportive, de divertisment şi de show ecvestru din România, devine evenimentul consacrat al anului pentru sportul echitaţiei, graţie noii sale formule mai ample, mai versatile şi foarte creative. Evenimentul reia dubla formulă consacrată la primele două ediţii, însă propune în premieră două zile de spectacol ecvestru (week-end-ul 27-28 septembrie), respectiv un maraton competiţional dedicat disciplinelor echitaţiei: 6 zile de concursuri naţionale şi internaţionale de echitaţie de înalt nivel (29 septembrie -5 octombrie).

Salonul Calului a pregătit, şi de această dată, un impresionant program de spectacol ecvestru: parade, acrobaţii, voltije, "Pas de deux" - dans ecvestru, dresaj, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii, demonstraţii de ponei cu copii, proba sportivă "Ride & drive", unde masinile şi caii se întrec în viteză şi frumuseţe, concursul cu premii "Cel mai frumos costum retro de la hipodrom", Cupa Salonul Calului etc. Agenda include şi câteva programe în premieră: demonstraţie ecvestră şi moto sau spectaculosul "Şut şi gooooool!...din şa!" - meci de polo călare, curse de trap şi de galop, demonstraţie de atelaje în nocturnă, demonstraţii Gighit etc.

Salonul Calului
Salonul Calului

În perioada 29 septembrie -5 octombrie, partea competiţională a Salonului Calului ridică semnificativ standardele sportive ale echitaţiei din România, prin Concursul internaţional de sărituri peste obstacole acreditat FEI CSI*, dar şi prin circuitele VIP Tour, Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour. De asemenea, se va da startul unui concurs devenit tradiţional: Concursul internaţional de sărituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului Bucureşti - Bucharest Grand Prix, aflat la a patra ediţie consecutivă.

“A treia ediţie a <Salonului Calului> este deplina confirmare şi consacrare a unui eveniment complex şi ambiţios în România, care s-a transformat pe parcurs, aşa cum ne-am dorit încă din faza de proiect, într-un brand românesc original şi provocator. Faţă de primele două ediţii, să le spunem de familiarizare a publicului cu frumuseţea sportului nobil, am conceput această a 3-a ediţie ca pe un regal al sportului ecvestru. Manifestările de înalt nivel competiţional aflate în pregătire pentru ediţia a treia, respectiv Concursul internaţional de sărituri peste obstacole creditat FEI CSI*, Bucharest Grand Prix – Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, aflat la a 4-a ediţie, anvergura tehnică şi nivelul ridicat al probelor şi al concurenţilor invitaţi la această ediție consacră Salonul Calului ca platformă sud-est europeană a echitaţiei sportive“, a declarat dr. Ozana Moraru, preşedintele clubului Equestria (foto).

Ozana Moraru
Ozana Moraru

Organizat de clubul de echitaţie Equestria din Tâncăbeşti (Snagov), Salonul Calului şi-a propus să consacre în România un model ce are temă de inspiraţie faimosul Salon du Cheval din Paris.

Despre Equestria:Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs şi manej, padocuri, 50 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, şi deţine 55 cai (25 proprii şi  30 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi şi organizează permanent lecţii de echitație pentru copii şi aduţti, şi amatori sau profesionişti.  Dotările sunt completate de un hotel şi un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum şi o terasă exterioară. Equestria organizează competiţii regulate de echitaţie pentru profesionişti, dar şi pentru copii şi amatori. Manifestările deja tradiţionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, concursurile de casă Equestria sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net