Rugby România - Italia. Mihai Macovei: "Să credem până la capăt!"

Ultima actualizare:

    Mihai Macovei a reuşit două eseuri în meciul câştigat de România împotriva CanadeiFoto: Guliver/GettyImages
Mihai Macovei a reuşit două eseuri în meciul câştigat de România împotriva CanadeiFoto: Guliver/GettyImages

A reuşit două eseuri în precedentul meci din grupă, cel împotriva Canadei, şi a tras echipa după el spre prima victorie a ”tricolorilor” la actuala ediţie a Cupei Mondiale. Mihai Macovei, căpitanul naţionalei de rugby, mizează pe forţa şi unitatea grupului în meciul de azi, decisiv pentru stabilirea clasamentului şi calificarea directă la viitorul campionat al lumii.

Azi, duminică, 11 octombrie, Macovei nu va juca împotriva Italiei, fiind suspendat pentru un placaj nesportiv în meciul trecut, însă are încredere că ”tricolorii” vor face o partidă mare.

  • Click!: Câte zile a durat euforia după succesul contra Canadei?

Mihai Macovei: Să stii că nu foarte multe! Am petrecut în seara de după meci, a doua zi am intrat în program normal, de recuperare, refacere, antrenament. Apoi am început să pregătim meciul cu Italia.

  • Câte de greu vă este acum să vă concentraţi la acest meci?

Cred că va fi cel mai dificil din grupă, dar sunt încrezător. Trebuie să credem până la capăt, aşa cum am făcut-o şi în partida trecută. La 15-0 pentru Canada probabil nu ne mai dădea nimeni şanse, dar noi am crezut că putem întoarce rezultatul.

  • Revin un pic la acel joc. Care a fost momentul decisiv? Când ai simţit că se poate într-adevăr schimba situaţia partidei?

Poate pare ciudat, dar momentul de trezire, ca să spun aşa, a fost când am încasat, imediat după pauză, un eseu. Atunci i-am strâns pe băieţi şi le-am zis că se poate, că nu trebuie să cedăm şi că trebuie să luptăm până la capăt. De altfel, la fiecare meci pornim cu aceste lucruri în cap, şi, chiar dacă nu ne iese jocul mereu, noi facem tot ce putem până în ultima secundă.

  • Crezi că revenirea fabuloasă contra Canadei este un semnal de alarmă pentru Italia?

S-ar putea să fie! Canadienii ne considerau outsideri şi probabil ne-au luat şi în timpul jocului mai de sus. Echipa Italiei, o forţă în acest moment, nu cred că va face greşeala asta. De aceea spun că va fi meciul mult mai greu. Toţi ne dorim foarte mult  victoria, vrem să ne asigurăm calificarea la mondialul viitor. Trebuie să lăsăm o bază solidă generaţiilor viitoare. De aici vine şi oful meu, mi-aş dori foarte mult să se vorbească de rezultate şi de echipa de rugby mult mai mult, să nu fie un sport de nişă.

  • Am o curiozitate: de ce nu joci niciodată cu proteză dentară, aşa cum fac toţi ceilalţi rugbişti?

Efectiv nu o pot suporta. Ştiu că toată lumea poartă, dar îmi vine să vomit când o bag în gură.

Partida România - Italia începe la ora 16.30 şi este transmisă de Digisport 1.

Click! spune

„Stejarii” îl vor avea căpitan contra Italiei pe Valentin Ursache, desemnat în locul lui Mihai Macovei. Liderul de drept a fost introdus în primul XV, deşi e suspendat, însă românii sperau să câştige apelul şi să poată juca. 

Lider la placaje 

Căpitanul naţionalei României a reuşit 42 de placaje în trei meciuri de la Cupa Mondială, fiind, cel puţin până la ultimele meciuri din faza grupelor, lider în clasamentul acestor intervenţii. Macovei este urmat în ierarhie de capitanul Georgiei, Mamuka Gorgodze, cu 40 de placaje, acesta fiind ales de doua ori jucătorul meciului în întâlnirile disputate în Grupa C. În Top 3 este prezent un alt român, Viorel Lucaci, cu 39 de placaje, el fiind în primul XV în toate cele trei partide disputate de stejari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net