Preşedintele Klaus Iohannis va asista la meciul de Cupa Davis România - Israel

Ultima actualizare:

    După ce a aflat că a  câştigat alegerile,  Iohannis a jucat o  partidă cu tenismenul  Victor Cornea
După ce a aflat că a câştigat alegerile, Iohannis a jucat o partidă cu tenismenul Victor Cornea

Oficialii Federaţiei Române de Tenis pot răsufla uşuraţi. Partida dintre România şi Israel se poate desfăşura la Sibiu, în Sala Transilvania, aşa cum fusese anunţat la ITF.

Problema majoră era că meciul de Cupa Davis, programat în perioada 6-8 martie, bloca sala Transilvania şi activităţile antamate deja acolo pentru o perioadă de aproape două săptămâni – trebuie instalată suprafaţa, trebuie făcute antrenamente, apoi trebuie strânsă suprafaţa. Iar în acel interval era programat meciul de baschet dintre CSU Atlassib Sibiu şi echipa din Târgu Jiu. După discuţii, s-a reuşit devansarea acestui meci. „Autorităţile judeţene şi locale ne-au sprijinit total în demersurile noastre pentru a introduce acest eveniment extrem de important în sportul românesc pe agenda evenimentelor locale. Conducerea echipei de baschet, CSU Atlassib Sibiu, şi preşedintele Federaţiei Române de Baschet au făcut eforturi serioase pentru a devansa partida cu echipa din Târgu Jiu tocmai pentru a putea amenaja în timp util suprafaţa de joc pe care se vor desfăşura partidele împotriva Israelului”, a declarat directorul Clubului Sportiv Pamira din Sibiu, Marius Vecerdea, care este membru al comitetului de organizare a întâlnirii de Cupă Davis de la Sibiu.

Suprafaţa de joc pe care se va disputa meciul cu Israelul, din primul tur al Grupei Euro Africane este zgura. Câştigătoarea întâlnirii dintre România şi Israel va juca în perioada 17-19 iulie cu învingătoarea din întâlnirea Slovenia-Slovacia.

Pentru România vor juca Adrian Ungur şi Marius Copil la simplu, Horia Tecău şi Florin Mergea la dublu. Din lotul lărgit de 8 jucători va face parte şi tenismenul sibian Victor Cornea, cel care e şi partenerul de antrenamente al preşedintelui Klaus Iohannis.

De asemenea, Marius Vecerdea a anunţat că la meciurile de la Sibiu, sau măcar într-una din zile, va asista şi preşedintele Klaus Iohannis. „Sunt foarte mari şanse ca la meciurile de la Sibiu să fie prezenţi domnul preşedinte Klaus Iohannis şi doamna ministru al Culturii şi Sportului din Israel”, mai spune Marius Vecerdea. Care, fiind finul preşedintelui, are informaţii „din interior” referitor la prezenţa acestuia la Sibiu. Iohannis va fi prezent până atunci la Galaţi, unde va asista la partida dintre România şi Spania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net