CM handbal: România A CUCERIT BRONZUL după 31-22 cu Polonia

Ultima actualizare:

    Paula Ungureanu a facut minuni in poartăFOTO: AP
Paula Ungureanu a facut minuni in poartăFOTO: AP

Naționala feminină de handbal a României a încheiat cu medaliile de bronz parcursul senzațional de la Campionatul Mondial! În finala mică, româncele au învins cu scorul de 31-22 (15-8) Polonia, la capătul celui mai ușor meci de până acum pentru ”tricolore”.

Paradoxal sau nu, finala mică a Campionatului Mondial a fost cea mai ușoară partidă disputată de fetele noastre la această competiție! Polonezele au fost reduse la statutul de sparring-partner și astfel româncele au câștigat fără emoții prima medalie de bronz din istoria acestui sport în România. Cristina Neagu, Oana Manea și Paula Ungureanu au fost, ca de obicei, cele mai bune jucătoare ale partidei, iar victoria cu 31-22 (15-8) obținută în fața Poloniei a fost la fel de firească precum răsăritul soarelui dimineața.

UPDATE: Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a finalei mici. Peste câteva ore va fi desemnată, sigur, MVP-ul acestei competiții!

UPDATE: FINAL DE MECI! ROMÂNIA A CUCERIT MEDALIILE DE BRONZ la CAMPIONATUL MONDIAL!!!!!

UPDATE: Polonezele marchează iar, inutil: 31-22

UPDATE: Vizitiu marchează din nou: 31-21

UPDATE: Polonezele înscriu, 30-21

UPDATE: Patricia Vizitiu a marcat, deși suntem în inferioritate: 30-20

UPDATE: Blestemul aruncărilor de la 7 m s-a risipit pentru poloneze: 29-20

UPDATE: Polonezele au revenit la 10 goluri: 29-19

UPDATE: Polonia a redus pentru frumusețea jocului: 29-18

UPDATE: Vizitiu marchează: 29-17

UPDATE: Polonia a marcat și s-a apropiat la 11 goluri: 28-17

UPDATE: A marcat și PERIANUUUU, conducem cu 28-16!

UPDATE: La cât de prost joacă Polonia, cred că și eu le dau gol....

UPDATE: Luciana Marin MARCHEAZĂĂĂĂĂ!!!!! Conducem cu 11 goluri! 27-16.

UPDATE: Tănăsie, aflată la primul meci, marchează și reface diferența de 10 goluri: 26-16

UPDATE: Polonia marchează si revine în joc, dacă se poate spune asa: 25-16

UPDATE: Culmea, cel mai usor meci al nostru a fost chiar cel pentru medalie! E pentru prima dată în ultima săptămână când nu avem deloc pulsul mărit. Ne uităm pur și simplu de drag.

UPDATE: NEAGUUUUUU GOOOOOL! România a ajuns la 10 goluri diferență, bronzul e al nostru de pe acum, chiar nu mai are ce să se întâmple! 25-15.

UPDATE: Când aruncă Neagu, trebuie să se ferească toată lumea: a marcat din nou, cu o forță excepțională! 24-15

UPDATE: Din a cincea încercare, polonezele marchează de la 7 m: 23-15

UPDATE: Cristina Neagu a marcat un nou GOOOOOOLLLL din 7 m: 23-14

UPDATE: Polonezele ar trebui să refuze să mai execute aruncări de la 7 m! Au ratat a patra lovitură din tot atâtea!

UPDATE: România joacă singură, așa că Oana Manea marchează din nou: 22-14

UPDATE: Aceeași Melinda Geiger ÎNSCRIIIIIEEEEEE!!!! 21-14, se vede bronzul!

UPDATE: Melinda Geiger înscrie după o recuperare, 20-14

UPDATE: Polonia marchează din nou: 19-14

UPDATE: Cristina NEAGUUUUU!!!! GOOOOOL de la 7 m! Este golul numărul 61, golul prin care Cristina Neagu câștigă TITLUL de GOLGETER al Campionatului Mondial!!!! 19-13

UPDATE: Polonia reduce din diferență: 18-13

UPDATE: Valentina Elisei marcheazaaaa!!!! 18-12

UPDATE: Polonia marchează din nou: 17-12

UPDATE: Dacă uiți de Ada Nechita, ești pedepsit! Așa s-a întâmplat acum, extrema dreaptă înscriind și ducând scorul la 17-11

UPDATE: Un nou gol marcat de poloneze: 16-11. Nu trebuie să ne facem probleme...

UPDATE: Polonia marchează din nou: 16-10

UPDATE: Oana Manea înscrie și conducem cu 16-9

UPDATE: Polonia înscrie, 15-9

UPDATE: A început repriza secundă.

UPDATE: Acum este pauză în finala mică, așa că putem face un scurt rezumat al meciului cu Polonia. Acesta ar putea suna cam așa: pe teren s-a aflat o echipă, România, și alte 7 fete, îmbrăcate în alb, care nici ele nu prea înțelegeau ce caută acolo. Atât de dezlânat și de sub pretențiile unui asemenea meci au jucat polonezele, care au fost depășite net de formația noastră. În mod normal, medaliile de bronz nu au cum să ne scape! HAI ROMÂNIAAA!!!

UPDATE: GOOOOOOOLLLLLL incredibil marcat de NEAGUUUUU! Noi în 4 jucătoare de camp, polonezele în 6 și România înscrie!!!! Conducem la pauză cu 15-8!

UPDATE: Time-out cerut de selectionerul Romaniei.

UPDATE: Dacă vreți să râdeți de poloneze, lăsați-le să bată aruncări de la 7 m! Au ratat a treia oară în acest meci! De fapt, a apărat Ionica Munteanu, dar rezultatul tot acela e. Avem în continuare 6 goluri avans

UPDATE: Incredibil! Si Perianu a primit a doua eliminare de doua minute! Vom incepe repriza secunda in 4 jucatoare de camp!

UPDATE: Pintea a fost eliminată a doua oară pentru două minute.

UPDATE: Jucăm în superioritate și Valentina Elisei nu poate rata! 14-8!

UPDATE: NEAGUUUUUUUUUU GOOOOOOL incredibil. O aruncare de la 10 m, direct în vinclu! Nici din tribună nu se vede mingea, d-apai portarul!!! 13-8

UPDATE: Scăpăm mingea în atac și pe contraatac polonezele marchează: 12-8

UPDATE: România joacă în inferioritate după ce Pintea a fost eliminată 2 minute.

UPDATE: Polonia reduce din diferență: 12-7

UPDATE: GOOOOOL Cristina Neagu! O torpilă de la 9 m aruncată de interul stânga și conducem cu 12-6.

UPDATE: Polonia reduce din diferență, dar e doar o figură de stil, pentru că noi tot departe suntem și ca rezultat și ca valoare și ca joc. Conducem cu 11-6.

UPDATE: Jucăm în inferioritate după ce Perianu a fost eliminată două minute... Polonezele ratează o nouă aruncare de la 7 M! Acum au nimerit bara. Vă spun sigur, intrăm în epoca de bronz, nu există altă soluție. Avem o echipă mult prea bună!

UPDATE: Melinda Geiger prinde o torpilă cum doar în filmele de război mai vezi, și conducem 11-5!

UPDATE: Polonia reduce din diferență: 10-5

UPDATE: Al doilea time-out cerut de antrenorul Poloniei

UPDATE: Oana Manea nu poate rata, nu știe să rateze, și de aceea ar trebui să rămână pe veci la naționala noastră! Pivotul României a marcat din nou și conducem cu 10-4!

UPDATE: Cele două minute fără gol s-au încheiat când mingea a ajuns la Cristina Neagu, care a marcat de la 7 m: 9-4

UPDATE: Succesiune incredibilă de ratări la o poartă și la cealaltă, inclusiv o aruncare în bară a Aureliei Brădeanu de la 7 m

UPDATE: Valentina Ardean Elisei nu iartă de pe extrema stângă: 8-4!

UPDATE: Polonezele încep și ele să marcheze, dar conducem fără probleme, 7-4

UPDATE: Oana ”cea care nu rateaza” Manea nu iarta nimic de pe semicerc! 7-3 pentru echipa noastră.

UPDATE: Polonia marcheaza din nou: 6-3

UPDATE: Elizaaaaa Buceschiiiiii!!!!! GOOOOOOOOOL! 6-2 după 10 minute de joc. Se simte bronzul :)

UPDATE: Că așa-i în handbal, polonezele reușesc și el e să marcheze după vreo 6 minute de secetă. Nu m-ar deranja să înscrie din 6 în 6 minute... 5-2

UPDATE: Cristina Neagu face ce vrea ea pe teren și marchează!!!! 5-1

UPDATE: Paula UNGUREANUUUUU!!!!! A apărat a 11-a aruncare de la 7 m la acest Campionat Mondial! Mai trebuie spus ceva? Poate doar că e eroina mea azi, indiferent de rezultat. Dacă acum conducem cu 4-1 i se datorează în mare măsură și ei, care a apărat 5 mingi până acum!

UPDATE: Time-out cerut de antrenorul danez al polonezelor. Să sperăm că nu le va spune nimic important.

UPDATE: Gabrielaaaa Szucs MARCHEAZĂĂĂĂ!!!! Un gol extraordinar de important pentru România, a doua echipă națională pentru care participă la un turneu final, după cea a Ungariei. Conducem cu 4-1!!!

UPDATE: GOOOOL Ada Nechita!!!! Contraatac rapid al fetelor noastre și Ada nu iartă de pe partea dreaptă: 3-1!!!

UPDATE: Cristina Neagu nu are milă de la 7 m si conducem cu 2-1! Hai fetelor!

UPDATE: Paula Ungureanuuuuuu este exceptionalăăă!!! A apărat un contraatac din pozitie de 1-1!!! Așa că scorul a rămas tot 1-1.

UPDATE: Polonia egalează, 1-1

UPDATE: GOOOOOL NEAGUUUU!!!! E secunda 34 si România conduce cu 1-0!

UPDATE: A ÎNCEPUT MECIUL! România are primul atac. Hai Fetelor!!!!

UPDATE: Fetele sunt deja pe teren, se vor intona imnurile celor două țări. Sala e aproape goală, ceea ce e bine, pentru că fanii români se vor auzi cu siguranță. HAAAIII ROMÂNIAAAAA!!!

UPDATE: Suntem in ultimele 10 minute de dinaintea partidei pentru medalia de bronz. Hai fetelor, meritati sa fiti pe podium!

UPDATE: Mai avem 20 de minute până la meci. Este foarte interesant de văzut cum se vor adapta româncele la ora jocului, fiind pentru prima dată la acest turneu final când jucăm la această oră. Cum spunea antrenorul Tomas Ryde, fetele dormeau la ora asta. Să sperăm că vor reuși să surmonteze acest handicap.

UPDATE: Fetele noastre sunt la încălzire. Până la startul meciului cu Polonia mai avem o jumătate de oră. Hai Fetelor!!!

UPDATE: Fetele noastre au ajuns la sală. Până la startul meciului pentru medaliile de bronz mai avem o oră. E momentul să spunem pentru prima dată azi ceea ce simțim de o viață: HAI ROMÂNIAAAAAAAA!!!!!!

UPDATE: Rusia a încheiat Campionatul Mondial pe locul 5, după ce a învins cu scorul de 25-21 formația Danemarcei. Astfel, acum se știe ordinea locurilor 5-8: Rusia, Danemarca, Franța și Muntenegru.

UPDATE: S-a terminat un prim meci din seria de 3 programată azi în Danemarca. În partida pentru locurile 7-8, Franța a învins cu scorul de 34-23 Muntenegru. Acum se află în plină desfășurare meciul pentru locul 5, în care Danemarca are 18-17 cu Rusia în minutul 41.

UPDATE: Mai sunt două ore până la finala mică a Mondialului feminin. Fetele noastre au luat masa de prânz și acum fac ultimele pregătiri pentru a pleca spre sala în care vor încerca să cucerească prima medalie mondială de bronz din istoria Campionatului Mondial de handbal feminin.

După o zi de pauză, fenomenala echipă a României va reveni pe teren pentru finala mică a Campionatului Mondial de handbal feminin. Un meci caracterizat de specialiști drept cel mai trist dintr-o competiție, deoarece se întâlnesc două echipe învinse, deci cu moralul scăzut, dar un meci care are o miză foarte mare: medaliile de bronz ale celei mai importante competiții din handbalul mondial, după Jocurile Olimpice.

Partida cu Polonia – o formație care are un avantaj teoretic, pentru că antrenorul lor, danezul Kim Rasmussen e și tehnicianul formației CSM București, deci le știe foarte bine pe fetele noastre – ar putea aduce pentru echipa noastră prima medalie de bronz din istorie. România a mai disputat în 1999 finala mică a Mondialului, însă atunci tricolorele au fost învinse în prelungiri de Austria la care excela Sorina Lefter.

De asemenea, partida cu Polonia e importantă pentru că vom afla grupa de precalificare olimpică în care vom evolua anul viitor.

Așa cum se știe, în semifinale, România a fost învinsă dramatic, după prelungiri, de Norvegia, care s-a impus cu 35-33, iar Polonia a pierdut în fața Olandei, care a câștigat cu 30-25.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net