Finala de la Cincinnati: Serena Williams, prea bună pentru Simona Halep

Ultima actualizare:

    Simona Halep şi Serena Williams, după finala de ieri
Simona Halep şi Serena Williams, după finala de ieri

Simona Halep, locul 3 WTA, a fost învinsă, duminică, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, în finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati

Aseară, Simona Halep a început în forţă finala turneului de la Cincinnati contra Serenei Williams, luând un avantaj de 3-1 în primul set. Din păcate, americanca a revenit şi a câştigat cu 6-3, folosindu-şi în principal forţa serviciului. Setul secund a fost mult mai echilibrat, iar cele două jucătoare au mers cap la cap până în tie-break, acolo unde Williams s-a dovedit din nou mai inspirată.

Simona Halep a condus cu 3-1 în primul set

Americanca şi-a adjudecat meciul şi trofeul de la Cincinnati cu scorul de 6-3, 7-6, în timp ce Simona Halep se află la cea de-a doua finală consecutivă pierdută, după cea de la Toronto, din urmă cu o săptămână. În urma întâlnirii de ieri, scorul întâlnirilor directe dintre Simona Halep şi Serena Williams este de 6-1 în favoarea liderului mondial.

Calificarea în finală la Cincinnati este recompensată cu un premiu de 240.500 de dolari şi cu 585 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 495.000 de dolari şi 900 de puncte WTA.

Simona Halep a revenit pe locul 2 mondial

Pentru Simona Halep aceasta a fost a 19-a finală din carieră, a doua consecutivă. Românca de 23 de ani a câştigat 11 turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Simona Halep a mai disputat opt finale, Cincinnati, Rogers Cup, ambele Premier 5, în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

În ciuda înfrângerii suferite, Simona Halep va fi, începând de luni, pe locul 2 WTA, detronând-o de pe această poziţie pe rusoiaca Maria Şaarapova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net