Cătălina Ponor, mesaj dur: «Va dura ceva până se va naște următoarea triplă campioană olimpică»

Ultima actualizare:

    Cătălina Ponor a ieșit penultima în finala la bârnăFoto: AFP
Cătălina Ponor a ieșit penultima în finala la bârnăFoto: AFP

Cătălina Ponor (28 de ani) digeră greu locul șapte obținut în finala la bârnă a Jocurilor Olimpice de la Rio. A dat vina pe presiune și mesajele negative care au venit din mai multe direcții, dar și pe gurile rele care s-au tot întrebat ce mai caută o gimnastă de aproape 29 de ani să reprezinte România la cea mai importantă competiție a planetei.

Pentru că rezultatul ei nu putea rămâne fără o explicație, sportiva a ieșit la rampă și a scris un mesaj extrem de dur. A recunoscut că a schimbat finalul exercițiului chiar în timp ce concura. Din cauză că integralul nu i-a ieșit așa cum își dorea, gimnasta nu a mai executat ieșirea de pe bârnă așa cum o pregătise inițial.

Deși au existat destui care să spună că nu avea ce să caute la Olimpiadă pentru că împlinește 29 de ani chiar luna aceasta, Ponor a declarat că s-a simțit mai în formă ca la 16 ani, atunci când făcea legea la Olimpiada de la Atena, în 2004. Era încrezătoare că putea reuși un rezultat bun și la Jocurile de la Rio: "aș fi putut dacă nu simțeam ca o mână care voia să mă dea jos de pe aparat toate comentariile și undele negative că nu meritam să fiu la Olimpiadă. Mi-am dorit prea mult, mi s-a rupt sufletul, am plâns toată noaptea și, la un moment dat, voiam să mă opresc și nu puteam. Nu mi-a fost ușor să nu pun la suflet tot ce vedeam sau auzeam în jurul meu și în rețelele de socializare sau presă și nu imi este ușor nici în continuare. Un sfat... Prețuiți ce aveți cât mai aveți, că va dura ceva până se va mai naște următoarea triplă campioană olimpică".

Dezamăgită că a fost considerată prea bătrână pentru sport

"Oare la 29 de ani sunt babă, când sunt "N" gimnaste în lumea asta trecute de 30 de ani? Dar e mai greu de știut fiindcă nu toate au rezultate pentru care să le țină lumea minte", a mai scris Cătălina. A răspuns și celor care au spus că este urâtă, scorpie sau fițoasă, dar și acelora care au vehiculat că Ponor nu ar fi tras echipa după ea în anumite situații.

Spune că la lot sunt "bisericuțe"

Nu a avut o echipă lângă care să lupte pentru strălucire și medalii. Pare că atmosfera de la lot nu e chiar atât de roz. Există rivalitate între coechipiere, dar și o discrepanță între modul în care sunt tratate de antrenori, a subliniat Ponor în mesajul pus pe pagina sa de Facebook. Îi apreciază pe Mariana Bitang și Octavian Bellu, dar spune că actualii antrenori nu mai sunt sută la sută dedicați echipei: "O jumătate din antrenori erau antrenori personali și au preferat să încurajeze numai pe cine au dorit, iar cealaltă jumătate de antrenori erau jumătate cu mine, jumătate cu restul. Trei fete au fost alături de mine și m-au susținut, restul 7, într-o altă bisericuță", a tunat și fulgerat sportiva.

"Mă gândesc serios la Tokyo 2020"

Ratarea unei medalii și vorbele urâte auzite au făcut-o pe Cătălina Ponor să ia o decizie uimitoare: "Sunt mândră de ce am realizat. Chiar dacă nu am reușit să iau o medalie, oricare ar fi fost ea, pentru mine, să ajung la 29 de ani cu 25 ani de carieră, 5 medalii olimpice la a 3-a Olimpiadă, e o realizare imensă!Am spus-o și o mai spun o dată: campioană olimpică sunt deja și nu o dată, de 3 ori ! Când alții vor ajunge la asemenea rezultate și la o asemenea vârstă, atunci să comenteze, să bârfească și poate atunci își vor da seama și ce înseamnă respectul!!! Cu toate astea spuse, vă mulțumesc că mi-ați citit această scrisoare și cu mâna pe inimă vă spun că nu renunț. Tot ce s-a întâmplat până acum mă face să mă gândesc serios la Tokyo 2020"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net