13 km de foc, sârmă ghimpată, cioburi şi noroi, în concursul «Tough Guy» - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Peste cinci mii de oameni s-au reunit duminică în orăşelul Perton, Staffordshire (Marea Britanie), pentru a participa la cea mai dură cursă anuală din lume, "Tough Guy".

Deşi, uneori concurenţii îmbracă costumaţii haioase precum Superman, Robocop sau un luptător viking, acest amănunt nu le alină câtuşi de puţin suferinţa îndurată pe parursul celor 13 kilometri împânziţi cu obstacole şi capcane, menite să testeze limitele corpului uman.

simeon stalpnicul png

Iar cei care se încumetă să ia parte la "Tough Guy" trebuie să sară peste flăcări, să înoate prin bălţi de noroi, să alerge prin cioburi de sticlă şi să se târască pe sub sârmă ghimpată. Toate la o temperatură, ce doar în zilele cu soare, trece de 0 grade Celsius.

simeon stalpnicul png

"De la un an la altul traseul devine tot mai neîncăpător, deoarece numărul concurenţilor creşte continuu. Chiar şi un căpitan din Afganistan mi-a scris că Armata Brintanică recunoaşte "Tough Guy" ca fiind cel mai difcil test de anduranţă fizică şi psihică. Vor să aducă trupe să se antreneze aici, înainte de a le trimite în Afganistan", explică Billy Wilson, organizatorul evenimentului.

În cei 20 de ani de îmbunătăţire permanentă a traseului, au fost investite peste 2 milioane de lire sterline în realizarea a peste 100 de obstacole răspândite pe o suprafaţă de 60 de hectare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net