200.000 de dolari, biletul la «autobuzul spaţial»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Naveta spaţială SpaceShipTwo, destinată călătoriilor suborbitale, va fi prezentată luni, în Statele Unite, după cinci ani de construcţie în secret, integral din fonduri private şi destinată companiei Virgin Galactic, a excentricului miliardar britanic Sir Richard Branson.

Primele imagini ale navetei SpaceShipTwo, scoasă pentru un rulaj pe o pistă din Mojave Desert, au fost aşteptate cu nerăbdare de zeci de potenţiali turişti spaţiali care au achitat deja în avans sume considerabile de bani pentru şansa de a participa la un zbor suborbital, în gravitaţie zero.

"Am aşteptat cu toţii, cu răbdare, să vedem cum va arăta această navetă", a declarat unul dintre aceşti potenţiali turişti, Peter Cheney, un om de afaceri în vârstă de 63 de ani, din Seattle, unul dintre primii care au plătit un avans pentru un loc pe naveta companiei Virgin Galactic.

Vezi aici VIDEO de prezentare a SpaceShipTwo.

SpaceShipTwo este prima navetă destinată zborurilor turistice în spaţiu. Acest proiect este finanţat de miliardarul britanic Sir Richard Branson şi realizat cu implicarea faimosului proiectant de aeronave Burt Rutan, care este considerat creierul acestui proiect.

Zborul inaugural pe orbită al SpaceShipTwo îi va avea la bord pe miliardarul patron al corporaţiei Virgin şi pe creatorul prototipului de navetă, Burt Rutan. Deocamdată nu este cunoscută data la care va fi realizat primul zbor de încercare al noii navete, fiind nevoie de relizarea unei serii de noi teste.

Aproximativ 300 de potenţiali clienţi au plătit câte 200.000 de dolari pentru un bilet, sau au plătit câte un avans, pentru a-şi asigura un loc în primele zboruri ale noii navete.

SpaceShipTwo va efectua zboruri spaţiale suborbitale la preţuri piperate

simeon stalpnicul png

Tehnologie de vârf

SpaceShipTwo este construită din materiale compozite, cu o greutate redusă, şi este pusă în mişcare de un motor hibrid de rachetă, fiind similară cu prototipul lui SpaceShipOne cu câteva excepţii.

Este de două ori mai mare, atingând 18,28 metri lungime, are mai multe hublouri, inclusiv o serie de hublouri deasupra capetelor pasegerilor, pentru a maximiza câmpul vizual al acestora în spaţiu, şi poate transporta într-un zbor 6 pasageri şi doi piloţi, spre deosebire de SpaceShipOne care era concepută pentru doar trei persoane.

SpaceShipTwo va decola cu ajutorul unui avion modificat, de care se va desprinde la altitudinea de 15.000 de metri, de unde i se va activa motorul de rachetă şi va urca pe orbită până la altitudinea de 104.000 de metri.

După ce va atinge vârful de altitudine, naveta va cădea planat înapoi prin atmosferă şi va ateriza ca un avion normal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net