Un chinez face mii de dolari pe an din recuperarea cadavrelor dintr-un fluviu - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pescuirea cadavrelor este o meserie bine cunoscută în China, încă din vremurile vechi. Pe atunci pescarii îşi dedicau timpul recuperării morţilor din ape şi îi înapoiau pe aceştia familiilor îndurerate.

Pe vremea aceea, acest „job" era apreciat şi respectat, iar pescarii nu erau recompensaţi cu bani ci doar cu multă gratitudine. Făceau o favoare.

Odată cu evoluţia ţării, atât cea econonmică cât şi cea demografică, pescuitul de cadavre a devenit rapid o afacere înfloritoare pentru majoritatea pescarilor de pe fluviul Galben. Băieţi tot mai tineri se ocupă în prezent de această misiune, în fiecare zi.

Cel mai „ofertant" loc se află la 30 de kilometri în aval de oraşul Lanzhou, capitala provinciei Gansu (Nord-vestul Chinei), un loc în care un baraj şi o cotitură a fluviului ridică la suprafaţă morţii din apă.

simeon stalpnicul png

Povestea lui Wei Xinpeng

Unul dintre numeroşii pescari de pe fluviul Galben care se ocupă de această sarcină macabră este şi Wei Xinpend (55 de ani).

Cu toate că până în 2003 s-a ocupat de o livadă de peri, el a realizat că pescuitul de trupuri neînsufleţite îi poate aduce mult mai mulţi bani.

„Afacerea" lui a crescut constant, el ajungând să colecteze între 80 şi 100 de morţi într-un an, fie că e vorba de bărbaţi sau femei, tineri sau bătrâni, victime ale înecului, ale criminalilor sau sinucigaşi.

Omul face recuperări şi duce cadavrele în nişte iazuri speciale, acolo unde sunt lăsate spre plutire cu faţa în jos pentru a nu le fi afectate trăsăturile.

simeon stalpnicul png

Iată şi de ce aceasta e o afacere profitabilă!

Xipeng încasează sume diferite de bani în funcţie de clienţii ce-l solicită. De exemplu, un fermier e taxat cu 75 de dolari, unui angajat îi cere 300 de dolari, în timp ce un patron scoate şi 450 de dolari din buzunar pentru un cadavru găsit.

Au fost şi cazuri în care trupurile au fost aruncate din nou în fluviu pentru că nimeni nu le-a revendicat sau pentru că familiile lor nu le-au mai vrut.

„Majoritatea cadavrelor care nu sunt revendicate de rude sunt femei ce migrează în căutarea unui loc de muncă în Lanzhou. Multe dintre ele au fost ucise", a precizat Xipeng.

El crede că boom-ul economic al Chinei este „de vină" pentru numărul crescând al deceselor şi ar putea avea dreptate în condiţiile în care numărul persoanelor care se sinucid este în urcare, în special din partea femeile provenite din zonele rurale ale Chinei.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 26% dintre cazurile de suicid se petrec în China.

Xipeng nu e singurul pescar ce se ocupă cu aşa ceva pe fluviul Galben, dar ar putea fi singurul care are un alt motiv în afara banilor, motivându-şi acţiunea:

„Singurul meu copil a murit în acest fluviu şi nu i-am putut găsi trupul. A fost foarte dureros. De aceea m-am apucat de această meserie."

El a mai adăugat că în curând Poliţia îl va împiedica să mai facă recuperări, dar asta nu-i va împiedica pe alţii să iasă pe fluviu pe riscul lor, în ciuda avertismentelor din partea autorităţilor.

Iată şi povestea altui pescar de cadavre relatată de televiziunea CNN

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net