Mii de haitieni au fost amputaţi după seismul devastator

Ultima actualizare:

'Mii de persoane au avut membre amputate din cauza acestei catastrofe. În anumite spitale am văzut între 30 şi 100 de amputări pe zi', a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Paul Garwood, în cadrul unui briefing de presă de la Geneva.

'OMS şi alte organisme sanitare de la faţa locului se concentrează în prezent asupra celei mai bune metode de a acorda îngrijiri postoperatorii şi de a permite reeducarea oamenilor pentru ca aceştia să se refacă după amputări', a adăugat el.

Până în prezent, în Haiti nu a fost declarată nicio maladie transmisibilă după puternicul cutremur de pământ care este posibil să se fi soldat cu 150.000 de morţi, potrivit autorităţilor, a precizat Garwood.

'Dar riscurile există. Am subliniat deja că diareea ar putea izbucni în spaţii închise, în zone suprapopulate, unde apa şi instalaţiile sanitare sunt extrem de rare', a explicat el.

Conform Biroului de coordonare a afacerilor umanitare al ONU (OCHA), 800.000 până la un milion de persoane nu dispun în prezent de un adăpost în Haiti. Majoritatea s-au adunat în 500 de corturi, pe străzi şi în grădinile publice, fără apă potabilă şi toalete.

UNICEF a lansat o campanie de vaccinare împotriva rujeolei care urmează a imuniza 600.000 de copii de mai puţin de cinci ani în următoarele două săptămâni în Haiti, a anunţat un alt purtător de cuvânt, Véronique Taveau.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net