Alertă!Tsunamiul solar ne lasă fără telefoane?

Ultima actualizare:

Citeşte şi:

Furtuna solară ne dă dureri de cap şi depresii

NASA susţine că descoperit cea de-a 9-a planetă a Sistemului nostru Solar

Aşa vor arăta oraşele viitorului!

NASA a realizat prima imagine 3D cu Soarele

Medicii spun că mulţi români s-au plâns de dureri de cap, stări de depresie, nervozitate şi agitaţie. Însă, oamenii de ştiinţă cred că numai persoanele meteodependente ar putea resimţi explozia uriaşă de pe Soare.

"Ca persoane nu suntem în pericol. Dar, suntem într-o lume care foloseşte aparatură electronică, sisteme energetice şi de comunicaţii, sateliţi de comunicare şi de ghidare. Componentele acestora sunt tot mai mici, deci foarte sensibile. Toate acestea pot fi afectate de fluxul de radiaţii electromagnetice care se îndreaptă spre Pământ cu o viteză de 400 de km pe secundă. În 2004, când a fost o explozie solară similară, nu au fost întreruperi în comunicare, erau alte telefoane pe atunci, de aceea aşteptăm cu interes să vedem în ce mod vor fi afectate", a explicat Marius-Ioan Piso, directorul Agenţiei Spaţiale Române, pentru adevărul.ro.

El spune că şi aparatura electronică de la bordul maşinilor ar putea fi dereglate, inclusiv aparatele GPS.

Cea mai mare erupţie solară din ultimii patru ani s-a produs marţi, marcând astfel intrarea într-un nou ciclu de activitate a Soarelui: a intrat într-o perioadă de vârf de activitate care va ajunge la nivelul maxim în 18 luni-doi ani, explică Ioan Piso.

Primii care au anunţat perturbări au fost serviciile meteorologice chineze, pentru comunicaţiile radio pe unde scurte.

Exploziile afectează creierul

Exploziile solare puternice afectează organismul uman, în sensul că particulele încărcate electronic şi care pătrund prin câmpul magnetic al Terrei acţionează asupra creierului. În plus, modifică proporţia elementelor din sânge, potrivit Cristianei Dumitrache de la Institutul Astronomic.

"Avem un aflux de pacienţi care s-au plâns de dureri de cap inexplicabile, anxietate şi depresie", confirmă dr. Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul de Urgenţă Iaşi.

În 2013, se aşteaptă furtuni solare şi mai puternice

Cea mai puternică furtună solară a avut loc în august 1859. Reţelele telegrafice au picat, stâlpii de curent au luat foc. În 1981, în urma unei astfel de erupţii, a căzut sistemul energetic al Canadei aproape o zi.

Ultima furtună geomagnetică majoră a fost pe 4 august 2010, fiind considerată una dintre cele mai puternice ale anului. Astronomii afirmă că un lanţ de explozii solare de intensitate mare e aşteptat la sfârşitul anului 2012, începutul lui 2013.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net