La 75 de ani aleargă la 50 de grade în deşert

Ultima actualizare:

Organizatorii numesc competiţia, care începe la 12 iulie, „cea mai dificilă cursă de alergare din lume" pentru că vara, în deşertul californian, temperatura ajunge la 50 de grade Celsius. Bătrânelul ştie însă la ce va fi supus, scrie cotidianul „The Independent", preluat de Adevărul.

„Trebuie să fii nebun să faci asta. E una dintre principalele condiţii pentru a putea participa", spune Denness, care e îngrijitor cu jumătate de normă la o şcoală din Rochester, Marea Britanie. Bunicuţul, care s-a apucat de alergare la 45 de ani, când s-a lăsat de fumat, spune că aceasta este ultima dată când va mai alerga în deşertul Nevada.

A mai alergat de 11 ori în deşert

Denness are multă experienţă: a mai alergat de 11 ori în acest deşert, dar şi în Mauritania, India, Niger şi Maroc. Chiar dacă ştie că traseul este mai greu decât altele, bătrânelul nu obişnuieşte să se antreneze suplimentar. „Cred că trebuie să te pregăteşti până înainte cu o săptămână. Apoi, trebuie să-ţi economiseşti energia pentru cursă", spune el.

Câţiva participanţi încearcă să se aclimatizeze purtând cinci straturi de haine sau alergând în saună. Denness nu face asta. A încercat prima dată şi a văzut că îi scade puterea. Nu are nici o dietă specială, pentru că nu îi place să mănânce paste, aşa cum i s-a recomandat. Pe durata competiţiei îşi va menţine energia cu fructe confiate, nuci, batoane energizante şi băuturi pentru sportivi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net