Preşedintelui american Barack Obama i-a fost înmânat premiul Nobel pentru pace

Ultima actualizare:

    Michelle şi Barack Obama, la un eveniment festiv la Casa Albă, pe 24 noiembrie 2009
Michelle şi Barack Obama, la un eveniment festiv la Casa Albă, pe 24 noiembrie 2009

Preşedintele american Barack Obama a primit joi la Oslo premiul Nobel pentru pace, la doar câteva zile după ce a decis intensificarea efortului de război în Afganistan, relatează CNN.

Comitetul Nobel a surprins întreaga lume - chiar şi pe preşedintele american - la 9 octombrie, când a anunţat, la mai puţin de nouă luni de la instalarea lui Obama la Casa Albă, că îi acordă liderului SUA premiul "pentru eforturile sale extraordinare în vederea consolidării diplomaţiei internaţionale şi cooperării între popoare".

Dalai Lama, laureat al premiului Nobel pentru pace în urmă cu 20 de ani, a declarat pentru Sky News că, din punctul său de vedere, decizia de a-i acorda preşedintelui american această distincţie este puţin cam prematură.

Ceremonia de la Primăria din Oslo are loc la nouă zile după ce Casa Albă a decis intensificarea operaţiunilor militare în Afganistan, prin trimiterea a 30.000 de soldaţi suplimentari.

"Nu am nicio îndoială că există alţi candidaţi care erau probabil mai merituoşi", a declarat Obama într-o conferinţă de presă comună cu premierul norvegian Jens Stoltenberg, cu puţin timp înainte de a primi prestigioasa distincţie.

Citeşte şi OZN sau rachetă? Fenomen ciudat pe cerul Norvegiei înaintea sosirii preşedintelui Obama - VIDEO

Doi americani din trei apreciază că Obama nu merita premiul Nobel pentru pace, potrivit unui sondaj dat publicităţii în cursul acestei săptămâni.

Înainte de a-i înmâna premiul, preşedintele comitetului Nobel, Thorbjoern Jagland, a încercat să pună capăt criticilor potrivit cărora acordarea premiului este prematură. "Numeroşi sunt cei care spun că premiul a venit prea devreme", a spus Jagland. "Dar istoria este plină de ocazii pierdute. Acum am avut ocazia să susţinem ideile preşedintelui Obama", a adăugat el, precizând că premiul "este un apel la acţiune pentru întreaga lume".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net