Orbii, pe cale de dispariţie? A apărut primul ochi bionic performant!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Viaţa în întuneric este chinuitoare. Iar perspectiva este cu atât mai îngrozitoare cu cât ne gândim că ne-am putea petrece restul zilelor fără să vedem nimic. Ei bine, problema aceasta este pe cale să se rezolve.

Bionic Vision Australia (BVA) a produs prototipul unui ochi electronic ce permite vizualizarea de obiecte, este adevărat, la rezoluţii foarte scăzute, informează gizmag.com.

Sistemul constă într-o pereche de ochelari cu aparat video incorporat, un procesor ce poate fi ţinut în buzunar şi un implant ocular realizat pe retină, stimulând neuronii prin intermediul unor electrozi şi transmiţând semnale către creier.

În prezent, „ochiul bionic" prezentat săptămâna aceasta oferă doar 100 de electrozi (echivalentul unei rezoluţii de 100 de pixeli), însă mult mai mult decât sistemul Argus, dezvoltat de americani, ce dispune de 16 electrozi.

De acum, provocarea va fi îmbunătăţirea calităţii semnalului transmis către creier, consideră specialiştii. BVA va începe lucrul la un nou prototip, capabil să redea o imagine cu rezoluţia de 1000 de „pixeli", urmând să fie gata de teste în anul 2013.

Totuşi, cercetătorii australieni spun că pacienţii nu trebuie să aştepte până atunci să-şi facă implant. Actualul „ochi bionic" ar putea ajunge pe piaţă anul viitor, la un preţ probabil destinat doar celor cu bani foarte mulţi.

Citeşte şi:

«Îmi încarc mâna la priză în fiecare noapte»

Prima mână bionică italiană funcţionează perfect

Mână bionică, montată unui copil de 10 ani, din România

O nouă viaţă: omul cu cap de titan

Sistemul american Argus transmite către creier o imagine cu 16 "electrozi". Australienii au creat un "ochi bionic" cu 100 de electrozi, iar în 2013 spun că vor veni cu unul cu 1000 de electrozi. (Foto: gizmag.com)

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net