Fratele Papei şi-a bătut elevii!

Ultima actualizare:

    Papa Benedict al XVI-lea, în timpul audienţei generale de la Vatican, din 13 ianuarie. (Foto: EPA)
Papa Benedict al XVI-lea, în timpul audienţei generale de la Vatican, din 13 ianuarie. (Foto: EPA)

Georg Ratzinger, fratele Papei, a recunoscut în cadrul unui interviu publicat marţi că a lovit copii după ce a preluat conducerea unui cor la sfârşitul anilor 1960, scrie Antena3.

Reverdendul Georg Ratzinger este unul dintre preoţii germani care au aplicat corecţii violente copiilor din instituţiile de învăţare. El a mărturisit că ştia de acuzaţiile de abuzuri fizice ce se produceau la o şcoală primară ce avea legături cu corul, dar nu a făcut nimic.

Acesta spune că nu era informat despre acuzaţiile de abuz sexual la corul de băieţi Regensburger Domspatzen, parte a lanţului de acuzaţii de abuz sexual al angajaţilor bisericii în Europa din ultimele zile.

Răspunzând acuzaţiilor că politicile sale au încurajat tăcerea în legătură cu această problemă, Vaticanul a arătat că scandalurile de abuz sexual din Germania şi nu numai sunt motive de îngrijorare, dar răspunsul său a fost prompt şi transparent.

În Austria, şeful unei mănăstiri benedictine din Salzburg a admis că a abuzat de un copil în urmă cu mai multe decenii şi a demisionat. Iar episcopii catolici olandezi au lansat o anchetă privind peste 200 de acuzaţii de abuz sexual asupra copiilor de către preoţi la şcolile bisericii.

Acuzaţiile din Germania sunt sensibile deoarece aceasta este ţara natală a Papei Benedict XVI şi din cauză că implică corul ce a fost condus de Georg Ratzinger în 1964 -1994.

Peste 170 de elevi au acuzat că au fost abuzaţi sexual la mai multe şcoli catolice.

Ratzinger a admis că a aplicat pedepse corporale: "la început, am administrat de mai multe ori o palmă peste faţă, dar întotdeauna mă simţeam prost," arăta acesta, completând că a fost bucuros când pedeapsa corporală a devenit ilegală, în 1980.

Vaticanul s-a grăbit să înlăture criticile, după ce ministrul german de Justiţie, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, declara că o regulă a tăcerii Vaticanului a jucat un rol în "zidul de linişte " ce a înconjurat acuzaţiile de abuz sexual.

Citeşte şi:

Vaticanul, sufocat de preoţii pedofili

Papa condamnă abuzurile asupra copiilor săvârşite de unii preoţi

image
image
image
image
image
image
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net