Apocalipsa din Sichuan. 80.000 de victime!

Ultima actualizare:

Seismul catastrofal, resimţit până în capitala Beijing, la o distanţă de 1500 de kilometri, a fost cauzat de ruperea unei bariere stâncoase ce separa două plăci tectonice, care a provocat zguduiri ale scoarţei terestre în cascadă.

Un astfel de eveniment geologic are loc o dată la patru mii de ani. Această explicaţie a fost contrazisă totuşi de unii experţi care susţin că seismul ar fi fost dezlănţuit de lacul de acumulare al unui baraj ce ar fi presat o falie seismică.

Zipingpu, un baraj de 156 metri înălţime, finalizat în 2006, şi lacul său de acumulare cu o capacitate de 1,1 miliarde metri cubi de apă sunt situate la numai cinci kilometri de epicentrul seismului devastator.

Cutremurul s-a produs la ora 14.20 şi a ucis numeroşi copii, care au pierit sub dărâmăturile a mii de şcoli ce s-au prăbuşit. Martori oculari au povestit terifiaţi despre grozăvii de neînchipuit.

Sute de mii de case erau puse la pământ, strâncile munţilor se prăvăliseră pe şosele, oameni sfârtecaţi erau scoşi de sub tone de moloz şi supravieţuitorii îşi strigau disperarea.

Fişa dezastrului

Data: 12 mai 2008

Un cutremur foarte puternic cu magnitudinea de 8 grade s-a produs la marginea estică a platoului Tibet. În Chengdu, cel mai important oraş din vecinătatea epicentrului, martorii au relatat că pământul s-a zguduit încontinuu timp de două-trei minute.

Zona afecatată: provincia Sichuan din China, 354.045 de edificii distruse, între care 6.898 clădiri ale instituţiilor şcolare, mii de copii captivi sub dărâmături, 374.643 răniţi, 4,8 milioane de oameni rămaşi fără adăpost

Victime: 80.000 de morţi şi dispăruţi

Pe veci fără «micii împăraţi»

Politica Beijingului a copilului unic a făcut pierderile ireparabile. Cutremurul s-a produs într-o zi de luni, când clasele şcolilor erau pline. Mii de clădiri ale instituţiilor de învăţământ s-au prăbuşit, omorând numeroşi elevi şi profesori.

Supranumiţi "micii împăraţi", copiii sunt foarte preţioşi în China. Părinţii care şi-au pierdut unicul lor vlăstar şi nu mai puteau avea altul, din cauza sterilizării sau a vârstei înaintate, au fost în pragul nebuniei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net