Antenele radio ale Vaticanului au provocat leucemie copiilor

Ultima actualizare:

Termenul folosit de experţii numiţi de către magistraţi este „ o asociere importantă” între poziţionarea antenelor Radio Vaticana şi cazurile de cancer al sângelui înregistrate la copiii dintr-o rază de nouă kilometri.

După cazurile de pedofilie, Vaticanul va trebui din nou să răspundă în faţa părinţilor care de mult timp se plângeau de efectele imenselor antene poziţionate de către Vatican lângă casele lor. Staţia de emisie a postului Radio Vaticana este situată la Cesano (20 de kilometri nord de Roma) şi este proiectată să acopere tot globul terestru pe unde scurte şi distanţe considerabile pe unde lungi şi medii. Antenele sunt dispuse pe aproximativ 30 de stâlpi cu înălţimi care depăşesc şi 100 de metri.Teritoriul Vaticanului

Suprafaţa pe care sunt amplasate antenele beneficiază de autonomia teritorială a Vaticanului, astfel că italienii nu au multe instrumente la dispoziţie pentru a ataca Vaticanul. Cu ajutorul unor avocaţi iscusiţi, Autoritatea Sanitară Locală (ASL) şi ceteţenii din Cesano au reuşit în 1999 să intenteze un proces Vaticanului pe motiv de „aruncare periculoasă de lucruri”. În urma acestui proces, Radio Vaticana şi-a aliniat puterea de emisie la normele italiene şi europene.

Radio Vaticana la interfonPe toată perioada în care staţia a emis la puterea maximă, locuitorii din zonă auzeau Radio Vaticana şi la interfon, iar anumite aparate electrocasnice o luau „razna”. După măsurătorile dictate de procesul început în 1999, localnicii nu s-au mai plâns de anomalii ale aparatelor electrice, dar cazurile de leucemie din zonă nu s-au diminuat. Astfel, procesele intentate Vaticanului s-au înmulţit, iar Tribunalul din Roma a decis o expertiză tehnică care a durat mai bine de cinci ani.

Vaticanul va prezenta o contraexpertizăÎn urma măsurătorilor radiaţiilor antenelor şi a confruntării acestor date cu fişele clinice ale copiilor bolnavi de leucemie din zonă, experţii au decis că există „ o asociere importantă” între acestea. Situaţia a fost agravată şi de prezenţa unor antene ale Marinei italiene. Directorul postului Radio Vaticana, interpelat de „Il Messaggero” s-a arătat „şocat” de concluzia raportului şi a spus că va prezenta în scurt timp o contraexpertiză.

Vezi pe adevarul.it cum arată antenele Vaticanului care au provocat leucemia la copii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net