Un robot a făcut un transplant de rinichi

Ultima actualizare:

Fundatia Puigvert a folosit pentru prima dată un robot, care a efectuat integral o operaţie de transplant renal.

Potrivit ziarului ‘’La Voz de Galicia", doctorul Alberto Breda, şeful Centrului Municipal de Chirurgie din Barcelona ‘’robotul Da Vinci a prelevat rinichiul de la un donator, bărbat şi la transplantat soţiei sale cu care era perfect compatibil.

Este pentru prima dată când într- o astfel de intervenţie nu au intervenit alţi factori externi. Nu a fost folosit nici laserul pentru tăiere şi nici clasicul bisturiu medical’’.

 Medicul a precizat că femeia diagnosticată cu cu insuficienţă renală cronică a fost monitorizată în permanenţă de un computer, care a supravegheat starea pacientei de la anestezie până la finalul operaţiei, iar Da Vinci a oferit imagini tridimensionale din interiorul corpului operat.

Secţionarea şi suturile făcute de robot au fost precise pănă la cel mai mic detaliu, iar rinichiul nou a fost acceptat de organism în totalitate’’. Evenimentul a fost o premieră la nivel mondial care i-a încurajat pe medicii de la Puigvert să folosească cu succes  robotul şi la operaţii ale aparatului genital masculin.

Aceeaşi sursă a remarcat faptul că, dincolo de siguranţa şi precizia cu care a fost executată operaţia, medicul, care a supravegheat funcţionarea robotului a lucrat stând relaxat pe scaun.

Conceput pentru intervenţii în domeniul urologiei robotul a fost folosit cu succes şi la reconstrucţia totală a penisului, pentru pacienţii care au suferit un accident sau au avut anumite disfuncţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net