Siamezi, uniţi în zona capului, despărţiţi după o intervenţie de 25 de ore

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O echipă de 16 chirurgi şi personal medical auxiliar din Melbourne a reuşit după o intervenţie chirurgicală ce a durat 25 de ore să separe două gemene siameze unite în zona capului, o intervenţie extrem de dificilă pentru că gemenele aveau în comun vase de sânge şi ţesut cerebral, informează Associated Press.

Perechea de gemene, două fetiţe din Bangladesh, pe nume Trishna şi Krishna, au doi ani. Deocamdată medicii sunt rezervaţi cu privire la recuperarea celor două gemene, susţinând că şansele sunt de 50%. Cele două fetiţe vor rămâne într-o comă indusă timp de mai multe zile, pentru a fi monitorizate.

Echipa medicală a intrat în operaţie luni dimineaţa, încercând să le separe pe fetiţele aduse în Australia de către o organizaţie umanitară.

image

'Echipa a reuşit să separe cele două creiere, iar deocamdată starea fetiţelor este stabilă', a declarat Leo Donnan, directorul Spitalului Regal pentru Copii din Melbourne. 'Acum trebuie să pregătim o nouă serie de intervenţii chirurgicale reparatorii', a mai adăugat el.

Chirurgi plasticieni au reuşit să reconstruiască craniul fetiţelor folosind o combinaţie de grefe de piele şi material osos prelevate de la acestea, precum şi alte materiale artificiale, operaţie ce a durat încă 5 ore după finalizarea intervenţiei de separare.

simeon stalpnicul png

Click aici pentru a vedea declarațiile medicului care a condus operația

'Organismele lor trebuie să-şi revină din această traumă, însă pronosticul este deocamdată rezervat pentru că unele proceduri au fost aplicate în premieră în acest caz. Tot ceea ce pot să spun este că am făcut tot ce ne stătea în puteri pentru a avea cel mai bun rezultat cu putinţă', a mai adăugat el.

În dimineaţa zilei de marţi, Dr. Ian McKenzie, membru al echipei de chirurgi care a realizat această intervenţie, a declarat că starea celor două fetiţe s-a îmbunătăţit, pe măsură ce organismele lor au început să funcţioneze individual.

Înainte de operaţie medicii au precizat că există un risc de 50% de apariţie a unor traume cerebrale, şi un risc de 25% ca una dintre fetiţe să moară.

simeon stalpnicul png

Cele două gemene siameze au fost găsite într-un orfelinat din Bangladesh în 2007 de către reprezentanţi ai organizaţiei umanitare Children First Foundation, care le-au adus apoi în Australia.

Mai citește:

Aniversare a siamezilor care au sfidat moartea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
Autobuz STB Facebook Nicușor Dan jpg
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net