El este «Copilul-roşu»

Ultima actualizare:

Indiferent de locul în care ar merge cu copilul său, Julie Oldacres din Nuneaton (Marea Britanie) are de înfruntat curiozitatea, nesimţirea şi răutatea oamenilor care ba se sperie, ba se holbează la băieţelul său.

"Mă enervez foarte tare când cineva se uită cu gura căscată la Jack sau face comentarii negative. Din păcate se întâmplă în fiecare zi", spune mama copilului.

"Ba chiar o femeie a ţipat de pe partea cealaltă a drumului cerându-mi socoteală că l-am lăsat pe Jack să stea prea mult timp la soare. După ce i-am explicat despre boala băieţelului, a mormăit ceva şi şi-a văzut de drum. Nici urmă de scuze", explică Julie.

Jack Oldacres, în vârstă de 16 luni, s-a născut cu sindromul Netherton (o formă avansată a ihtiozei), boală incurabilă ce afectează, unul din 200.000 de nou-născuţi, statistică valabilă în Marea Britanie.

Afecţiunea se manifestă prin înroşirea puternică a pielii şi uscarea acesteia, iar părul este foarte rar şi subţire, cu tendinţe de chelire completă. Partea mai gravă este că există un risc foarte mare de infecţie ce ar determina un stop-cardiac.

În primul său an de viaţă, Jack a suferit o infecţie de sânge, septicemie şi bronşită, situaţii în care inima i s-a oprit de trei ori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net