Venezuela: preşedintele Chavez a lansat "hamburgerul socialist" - VIDEO

Ultima actualizare:

    Hugo Chavez, preşedintele Venezuelei
Hugo Chavez, preşedintele Venezuelei

Abia a început noul an că preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, face din nou valuri în presă, lansând primul fast food socialist din statul sudamerican. "Vedeta" meniului este hamburgerul numit deja, cu ironie, "McChavez", mult mai ieftin decât concurentul celebru al McDonald's.

Iniţiativa lui Chavez face parte, desigur, din atacul său la baionetă împotriva companiilor şi a capitalului privat (care în discursul lui Chavez înseamnă, cel mai adesea, pur şi simplu interesele comerciale americane din ţara sa). Noul restaurant fast food (care urmează să devină un întreg lanţ) este deţinut de compania de stat Comerso.

Urmăreşte-l pe Hugo Chavez cântând la inaugurarea fast food-ului socialist!

simeon stalpnicul png

"McChavez" este de fapt doar în aparenţă un hamburger. În realitate, este un fel de sandviş tradiţional numit "arepa", constând dintr-o chiflă umplută cu carne şi salam. Lupta împotriva "hamburgerului capitalist" a debutat cu Hugo Chavez inaugurând localul în direct la televizor, scandând lozinci socialiste. "Arepa", a declarat Chavez, "va rupe spinarea speculei capitaliste care cocoşează poporul".

Vezi imagini din restaurant şi din bucătăria acestuia!

simeon stalpnicul png

"Arepa" este cu adevărat ieftin, mai ales într-o ţară săracă precum Venezuela (săracă în ciuda unor resurse naturale considerabile, mai ales petrol). Un "hamburger socialist" costă doar 5 bolivari (moneda naţională a Venezuelei), ceea ce echivalează cu aproximativ 0,4 euro. Prin comparaţie, un hamburger McDonald's costă de circa şase ori mai mult - cam 30 de bolivari.

"Arepa" este doar primul produs comercializat pe scară largă de compania de stat Comerso. Vor urma, potrivit intenţiilor guvernului de la Caracas, medicamente, produse electrocasnice sau parfumuri, care vor costa în medie cu 50% mai puţin decât cele de import, produse în economiile capitaliste. Desigur, preţurile foarte scăzute practicate de Comerso se datorează subvenţiilor de stat, lucru incompatibil cu principiile de funcţionare a economiei de piaţă. Însă Venezuela oricum nu are o economie de piaţă autentică, din moment ce 40% din PIB provine din exportul de petrol (naţionalizat integral, fireşte).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net