Vrea să «ardă» timp de 7 minute pentru un record

Ultima actualizare:

    Ionel Covrig va purta trei costume  ignifuge şi se va unge cu creme speciale
Ionel Covrig va purta trei costume ignifuge şi se va unge cu creme speciale

O încercare de record mondial: să ardă în flăcări timp de 7 minute. Acesta este visul cascadorului Ionel Covrig. În felul acesta, el speră să intre în Cartea Recordurilor.

I se spune ”John”, deşi este din Urlaţi. Ionel Covrig este cascador profesionist, membru al Uniunii Cineaştilor din România. A trecut prin pereţi de sticlă şi a ieşit viu din maşini în flăcări. Acum, la 45 de ani, vrea să intre în Cartea Recordurilor şi se pregăteşte de câţiva ani să devină ”torţă vie”. Adică, să îşi dea foc şi să ”ardă” cel puţin 7 minute. Cel mai bun de pe planetă este acum austriacul Josef Tödtling care a putut să stea cuprins de vâlvătaie ”doar” 5 minute şi 41 de secunde, fără oxigen suplimentar, în 2013.


    Recordul îi aparţine austriacului Josef  Tödtling, cu 5 minute și 41 de secunde
Recordul îi aparţine austriacului Josef Tödtling, cu 5 minute și 41 de secunde

Toată planeta îl cunoaşte drept ”torţa vie”, iar Ionel Covrig vrea să îi ia titlul. Toată pregătirea şi costumele l-au costat 35.000 lei, bani din buzunarul lui şi de la sponsori.”John” ne-a vizitat la redacţie şi ne-a explicat cum speră să reziste atât timp, mai ales că va fi stropit în mai multe rânduri cu un amestec de carburanţi, pentru ca focul să se aprindă instantaneu şi să ardă cât mai mult. ”Este necesară o pregătire specială şi un pirotehnist profesionist. Voi purta trei costume făcute din material ignifug Nomex (n.r. care nu arde şi este rezistent la căldură), unul peste altul, pentru o mai bună protecţie, şi voi folosi geluri şi uleiuri speciale. Voi încerca să dobor recordul mondial actual, la Romexpo, cel mai probabil în acest weekend”, ne-a spus Ionel Covrig, care a absolvit Şcoala de Cascadori a lui Szoby Cseh, în 1993. Baftă, Ionel!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net