Vinurile lor se învechesc la 80 m sub pământ

Ultima actualizare:

    Peste 1, 3 milioane  de sticle sunt în  beciul de la CricovaFoto: Andreea Dancu
Peste 1, 3 milioane de sticle sunt în beciul de la CricovaFoto: Andreea Dancu

Au sute de vinuri de colecţie, dar nu le ţin acasă, ci ascunse bine sub pământ. Click! a găsit la Crama Cricova, din Republica Moldova, depozitele lui Traian Băsescu, Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Când eşti preşedinte de stat sau premier îţi permiţi să ieşi din tipare. Chiar să ai propria colecţie de vinuri la aproape 500 de kilometri de casă. Nu oriunde, ci într-una dintre cel mai faimoase crame din lume: la Cricova, în Republica Moldova, la 12 km de Chişinău.

Klaus Iohannis a primit  rezerva de vinuri la vizita  oficială din februarie
Klaus Iohannis a primit rezerva de vinuri la vizita oficială din februarie

În beciurile nobile, ascunse la 80 de metri sub pământ, se învechesc sutele de  litri de băutură bahică ale faimoşilor demnitari români: Victor Ponta, Klaus Iohannis şi Traian Băsescu. “Au câte 200 de vinuri fiecare din soiurile Cabernet, Codru, Gewurz Traminer, Cahor, Marsala şi Grătieşti. Sunt de colecţie şi le-au primit cadou atunci când au fost la noi în vizită oficială”, ne-a explicat Pavel Karamazi, unul dintre ghizii de la Cricova.

Victor Ponta a băut  câteva sticle din  propria colecţie
Victor Ponta a băut câteva sticle din propria colecţie

Roşii sau albe, vinurile cu ştaif stau bine în labirinturi, ale căror pereţi sunt plini cu sticle de vin, la o temperatură de 12-14 grade Celsius. În dreptul fiecărei colecţii există o plăcuţă cu numele proprietarilor, dar şi un număr, aşa că nu e greu să dai de sticlele cu renume. Dacă Taian Băsescu are colecţia intactă, Iohannis şi Ponta au dat iama în ea. Iar Principesa Margareta a cam golit-o. ”Sticlele se dau cadou o singură dată, iar rezerva nu se mai înnoieşte. Când doresc să bea din vin, dau comadă şi noi îl trimitem acolo unde suntem anunţaţi”, a explicat Karamazi. Angela Merkel, Vladimir Putin sau Donald Tusk îşi ţin şi ei licorile în faimoasa cramă. Aceştia au primit de la Cricova câte 460 de sticle. Şi tu poţi avea propria colecţie de vinuri aici. Trebuie să plăteşti 400 de euro pe an pentru închirierea locului şi alţi bani ca să-ţi cumperi sticlele de vin. Unul de colecţie, vechi de 10 ani, costă în jur de 4 euro. Sticlele cu vin sunt verificate o dată la trei ani de către specialişti, iar dacă nu mai sunt de calitate sunt înlocuite cu altele care şi-au păstrat proprietăţile.

Se vede că Traian Băsescu nu este băutor de vin! Fostul preşedinte are depozitul de vin intact, în timp ce rezerva făcută cadou Principesei Margareta este aproape goală. Au mai rămas doar câteva sticle de vin pe care le mai pot consuma reprezentanţii Casei Regale.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net