A venit timpul să puneţi îngrăşământ plantelor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Toată iarna, florile tale din ghivece au fost într-o perioadă de „hibernare", au stagnat în creştere, nu au avut nevoie de prea multă apă şi nici de îngrăşământ. Acum, primăvara, se trezesc la viaţă, au nevoie de hrană şi de îngrijire specială.

În primul rând, curăţă-le de uscături şi pune-le îngrăşământ. Acesta poate fi sub formă de soluţie care se pune în apa de udat sau sub formă de granule care se introduc în pământ şi se dizolvă treptat. Primăvara şi vara, în perioada de vegetaţie, el se administrează la două săptămâni. Există şi îngrăşământ care se eliberează treptat în sol şi-i oferă plantei hrană pe o perioadă de cel puţin 6 luni.

„Noi oferim un îngrăşământ obţinut în urma prelucrării la temperaturi înalte a composturilor animaliere, neavând în compoziţia sa niciun fel de conservant. Se numeşte Terrafertil (www.terrafertil.ro) şi este singurul îngrăşământ mineral-organic 100% natural din România. Se pune 50-100 de grame în fiecare ghiveci, se acoperă cu pământ, iar el se eliberează treptat în sol, fiind o adevărată bombă cu vitamine pentru plante", ne spune Alin Cucu, specialist Terrafertil.

Tot acum, primăvara, plantele se udă mai des, la trei zile sau de două ori pe săptămână, în funcţie de tipul de plantă şi de gradul de umiditate al locului. Nu te grăbi să le schimbi pământul dacă nu e nevoie. „Pământul din ghiveci se schimbă o dată la trei-cinci ani, atunci când se observă că plantei nu îi mai merge bine", adaugă Alin Cucu. De asemenea, ghivecele cu flori nu se scot afară mai devreme de sfârşitul lui aprilie - începutul lui mai.

Iată ce se plantează acum în grădină

Până la sfârşitul lunii martie se plantează pomii fructiferi, arbori şi arbuşti ornamentali, trandafiri şi viţă de vie, zmeur şi alte fructe de pădure. Tot acum se pun şi plantele care înfloresc vara, cum ar fi iasomia, azaleele, trandafirii, rozmarinul, cununiţa. Panseluţele, ghioceii, zambilele şi alte flori de primăvară se pot planta în grădină doar dacă au fost cumpărate de-a gata de la ghiveci. Ele trebuie să treacă prin perioada de frig ca să pornească în vedetaţie. Şi plantelor de exterior le trebuie îngrăşământ pentru a le susţine înflorirea puternică.

Îngrăşământ mineral-organic Terrafertil, 100% natural, obţinut în urma prelucrării la temperaturi înalte a composturilor animaliere. Nu doar că oferă plantei o "bombă" de vitamine, dar le revigorează pe cele cărora nu le merge bine şi stagnează în creştere. 9 lei/2 kg, 20 lei/5 kg, 35 de lei/10 kg, la Bricostore sau pe www.terrafertil.ro

simeon stalpnicul png

Îngrăşământ Vilmorin, recomandat pentru toate plantele verzi de interior şi exterior, se aplică dimineaţa sau seara, diluat în apă, 29,9 lei/250 ml

simeon stalpnicul png

Îngrăşământ pentru plante cu flori AMIA, se aplică diluat în apă la fiecare două săptămâni, în perioada de vegetaţie, preţ 11,3 lei, la Dedeman.

simeon stalpnicul png

Pomii se fertilizează în fiecare primăvară

Pomii fructiferi se plantează la o adâncime de 40 cm, se aplică 200-500 g de îngrăşământ pe fundul gropii, se adaugă apă şi se face o mocirlă, se pune planta şi se acoperă bine cu pământ. Acesta trebuie bătătorit bine deasupra pentru a nu prinde aer. Însă nu doar pomii proaspăt plantaţi au nevoie de îngrăşământ.

Cei cu vârstă de peste un an se fertilizează şi ei primăvara. "Se formează un şanţ trasat pe proiecţia coroanei şi se aplică 500 g - 1 kg de îngrăşământ, apoi se acoperă cu pământ şi se udă. Îngrăşământul acesta le ajunge până anul următor", mai spune specialistul Terrafertil, Alin Cucu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net