S-a golit «Beciul Domnesc»

Ultima actualizare:

    Celulele, odată pline, sunt astăzi goale
Celulele, odată pline, sunt astăzi goale

Au plâns în pumni, s-au ruşinat şi au jurat că nu vor mai călca niciodată în infern. Sunt puşcăriaşii de lux, care au ocupat sute de zile “Beciul Domnesc”, după cum a fost botezat Arestul Central al Poliţiei Capitalei. În primăvară, locul devenise neîncăpător, acum e gol.

Mulţi au fost după gratii, puţini au rămas. Acum câteva luni, Arestul Central era plin de afacerişti de top şi de “grei” din politica românească, acuzaţi că au furat statul. Zornăitul de cătuşe celebre devenise un lucru banal, astfel că, de la zi la zi, “Beciul Domnesc” se umplea. “Curăţarea” mafiei de la cel mai înalt nivel a început în octombrie 2014. Personaje care până atunci păreau de neatins au trăit coşmarul vieţii lor. Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, Viorel şi Andrei Hrebenciuc aveau să stea după gratii primele lor 30 de zile. I-au urmat în arest, în ianuarie, Alin Cocoş şi Adriean Videanu. Tot atunci a fost arestat preventiv Cristian David, fost ministru de Interne. În februarie, a ajuns în spatele gratiilor Elena Udrea, în martie, au fost arestaţi pentru fapte de corupţie Horia Georgescu, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, şi Marian Vanghelie, iar în aprilie, au urmat Darius Vâlcov  şi Radu Mazăre.

Adriean Videanu a scăpat după şapte zile

Adriean Videanu
Adriean Videanu

Aceiaşi magistraţi care i-au băgat la zdup, i-au şi eliberat rând pe rând. Cel mai puţin a stat Adriean Videanu, o săptămână. În schimb, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan au petrecut şase luni după gratii. Şederea lor în arest a fost mereu prelungită, astfel că sintagma “arestat pentru 30 de zile” s-a dovedit a fi un miraj. Într-un final, pe toţi i-a salvat arestul la domiciliu, mai puţin pe Darius Vâlcov, care se chinuie şi acum să iasă. După o perioadă de exil în somptuoasele lor locuinţe, pentru cei mai mulţi, luna iunie a venit ca un colac de salvare. De atunci, sunt cercetaţi în libertate sub control judiciar şi profită la maximum. Elena Udrea şi-a propus să stea până la toamnă pe Litoral, Radu Mazăre se plimbă cu caiacul pe mare, iar Vanghelie, care e închis, de joi seară, în propria casă, dar şi Horia Georgescu, liber şi el ca pasărea cerului, aşteaptă nerăbdători ca soţiile lor să nască. Totul e bine când se termină cu bine. O vorbă pe care o întâlnim în poveştile de adormit copiii.

Câte zile au stat «cazaţi» în arest

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net