Puşcăriaşii, hrăniţi mai bine decât bolnavii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Infractorii din România sunt mai bine hrăniţi decât oamenii internaţi în spitale. Meniul zilnic al unui bolnav costă, cu tot cu pregătire şi transport, şapte lei, faţă de zece lei, cât se consumă pentru hrana unui deţinut.

Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Arad cheltuieşte zilnic 11.000 lei cu mâncarea celor 1.100 de puşcăriaşi încarceraţi aici. Sunt cheltuiţi astfel peste 400 de lei cu mâncarea deţinuţilor.

Norma de hrană a acestora a fost stabilită de către specialişti din Ministerul Sănătăţii şi asigură 2.855 de calorii pe zi! „Suma alocată este de 4,36 de lei pe zi pentru hrană, dar aceasta reprezintă 40 la sută din costul total al hranei, referindu-se doar la valoarea alimentelor. Restul de bani sunt cheltuiţi cu personalul, echipamentul de lucru, aprovizionare şi transport", susţin reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Arad. Suma alocată unui condamnat depăşeşte cu 30 la sută norma de hrană a unui bolnav internat la Spitalul Judeţean Arad.

Meniul zilnic al unui bolnav costă, cu tot cu preparare şi transport, şapte lei, faţă de zece lei, cât costă hrana unui deţinut. Şi la Penitenciarul din Craiova, puşcăriaşii mănâncă bucate alese. În urmă cu doar câteva luni, Click! a scris despre deţinuţii de aici care se lăudau că nu le lipsesc din meniu chifteluţele şi cârnaţii.

Meniul unui puşcăriaş- 10 lei

O pâine de 500 g pentru întreaga ziMic dejun: Ceai sau lapte, margarină, gem, parizer sau salam, două ouă fiertePrânz: Ciorbă, cartofi piure cu carne de porc  sau tocăniţă Cină: Mămăligă cu smântână sau mazăre verde ori fasole verde

Meniul unui pacient- 7 lei

Mic dejun: Pâine, margarină, brânză de vaci, o felie salamPrânz: Supă de zarzavaturi, cartofi sau orezCină: Lapte cu biscuiţi

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net