O fată de 15 ani, din Câmpia Turzii, a murit după ce medicii au refuzat s-o consulte

Ultima actualizare:

    Familia fetei susţine că medicii nu au vrut s-o consulteArhiva Click!
Familia fetei susţine că medicii nu au vrut s-o consulteArhiva Click!

Poliţia Judeţeană Cluj a declanșat, joi, o anchetă, după ce o fată de 15 ani a murit la spitalul din Turda, unde fusese adusă cu o ambulanţă de la spitalul din Câmpia Turzii. Familia adolescentei îi acuză pe medicii de la Câmpia Turzii că au refuzat s-o consulte și au trimis-o acasă.

Fata în vârstă de 15 ani a murit, miercuri după-amiază, după ce i s-a făcut rău la şcoală. Inițial, adolescenta a fost transportată de către bunica sa la spitalul din Câmpia Turzii, după care a fost transferată cu o ambulanță la spitalul din Turda.

Mama fetei, Claudia Danciu, îi acuză pe medicii de la Spitalul Câmpia Turzii că au refuzat să o consulte pe fiica ea, trimiţând-o acasă.

"Fata a fost răcită, a urmat tratament timp de două săptămâni, prescris de medicul de familie. A stat şi internată în spital în Câmpia Turzii, de luni până duminică şi duminică au externat-o şi au zis că e bine. A început să meargă la şcoală, iar ieri (miercuri - n.r.) diriginta a sunat să mergem la şcoală că fetei i s-a făcut rău. A mers bunica ei după ea şi a dus-o la spital (Spitalul din Câmpia Turzii - n.r.), unde doamna doctor nici nu a vrut să o consulte, a zis că să mergem la doctorul de familie, însă doctorul nostru de familie era de după-masă, nu avea cum să o consulte şi s-au dus acasă", a declarat, joi, Claudia Danciu pentru Mediafax.

Ea a precizat că fiicei sale i s-a făcut rău la două ore după ce a ajuns acasă, iar familia a chemat ambulanţa, care a transportat-o, din nou, la spitalul din Câmpia Turzii.

"Au dus-o cu ambulanţa la Spitalul din Câmpia-Turzii şi nu i-au făcut nimic, au trimis-o la Turda, dar fata mea era deja gata, nu se mai putea face nimic. Au zis că avea un virus care nu mai putea fi vindecat", a mai spus femeia.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, directorul Spitalului Turda, Vasile Grumaz, a declarat că adolescenta a fost adusă la Turda în stop cardio-respirator, medicii continuând timp de 50 de minute manevrele de resuscitare începute în ambulanţă.

Poliţia Judeţeană Cluj a început o anchetă în acest caz.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net