Mucenița Filofteia împlinește dorințele. Tradiţii pentru spor şi sănătate

Ultima actualizare:

    Rugăciunile adresate Muceniței se împlinescSursa foto:Click
Rugăciunile adresate Muceniței se împlinescSursa foto:Click

De secole, Mucenița Filofteia, care a vrut să se odinească într-un lăcaș ortodox din țara noastră, face minuni în viața credincioșilor care-i cer ajutorul. Mucenița este ocrotitoarea copiilor, a tinerilor şi a fetelor pe care le ajută să se căsătorească şi să aibă o viaţă liniştită.

Mucenița este numită și ”Aducătoarea de ploi” 

În tradiţia populară, se spune că Sfânta Filofteia este o soră îndepărtată a Sfântului Ilie. De aceea, Mucenița este numită şi "Aducătoarea de ploi". Documentele religioase menționează  numeroasele procesiuni cu moaştele Sfintei pe timp de secetă. Prin mijlocirea Muceniței în fața lui Dumnezeu, În urma procesiunii a plouat în zonele secetoase, iar roadele din  anul respectiv au fost bogate.

În gospodărie, nu se folosesc obiecte ascuţite 

De secole, în amintirea  sfârșitului mucenicesc al copilei Filofteia, la vârsta de 12 ani, în ziua  praznicului, nu se folosesc obiecte ascuţite în gospodărie, pentru că Mucenița a murit fiind lovită  de tatăl ei cu un obiect ascuțit. Chiar şi pâinea se rupe cu mâna la masă.

În ziua acestui praznic se rostesc rugăciuni speciale

Pentru persoanele care au murit în urma unor întâmplări sau accidente ciudate, familia celor decedaţi trebuie să se roage la icoana Muceniţei acasă sau într-un lăcaș de cult cu hramul Sfintei Filofteia. În urma acestui ritual, rudele defunctului vor afla din ce cauză a murit acea persoană, spune tradiția.

Oferiți ofrande copiilor săraci

În ziua praznicului, este bine să  se împartă copiilor săraci hrană caldă și haine, așa cum proceda Mucenița Filofteia. În  gospodăria unde se împlineşte acest ritual, copiii acelei familii  vor fi ocrotiţi de boli şi de întâmplări dramatice.

Muceniţa ajută fetele să se căsătorească.

Fetele care vor să se căsătorească trebuie să ceară ajutorul Muceniţei Filofteia. Când rugăciunea a fost adresată Muceniței, timp de 40 de zile, ritualul  a avut rezultate neașteptate. Mucenița le-a oferit tinerelor un soț iubitor și fără defecte, iar exemplele se regăsesc în multe zone din țară.     

Sfânta Filofteia împlinește cele mai arzătoare dorințe 

Pentru împlinirea dorințelor, credincioşii  trebuie să respecte sărbătoarea Sfintei Filofteia, să participe la slujbe, să ceară ajutorul Muceniței și să fie generoși cu orfanii și cu fetele sărace. Totodată, dăruiți-le acestor persoane necăjite : o iconiță, fructe, pește, dulciuri și lucruri de îmbrăcăminte, iar membrii familiei voastre şi animalele de povară din gospodăria voastră vor fi apărați de pagubă, de întâmplări violente şi de boli.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net