Îşi lasă haina de poliţist şi pleacă la cules de căpşune

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Presat de datorii, cu un salariu din ce în ce mai mic şi un serviciu stresant, un tânăr poliţist din Craiova a pus uniforma în cui şi ia drumul Italiei, ca să muncească în agricultură.

În 2007, atunci când a îmbrăcat prima dată uniforma de poliţist, Cristian Dan Ilina (24 de ani), agent la Secţia 3 de Poliţie din Craiova, nu s-a gândit nici o secundă că va da haina de om al legii pe munca de culegător de căpşune.

Presat de datorii, cu un salariu de mizerie şi un serviciu plin de pericole, tânărul a decis să plece la muncă în Italia. „Nu îmi este frică de muncă, deşi recunosc că nu ştiu să fac altceva decât meseria mea de până acum. Cred, însă, că mă voi descurca. Sunt gata să lucrez în agricultură sau construcţii. Mai sunt mulţi colegi care vor să plece la fel ca mine", a povestit poliţistul.

Cristian susţine că nu se mai poate descurca deloc cu salariul de 950 de lei, în condiţiile în care doar ratele bancare îi "mănâncă" 680 de lei pe lună.

"În 2009, aveam un salariu de 1.500 de lei", a zis poliţistul. Acesta recunoaşte îngrijorat că nu şi-a mai plătit ratele la bănci de trei luni.

Elvis Măceşanu, liderul de Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor din Dolj, spune, cu părere de rău că sunt mulţi poliţişti care au luat calea străinătăţii. „Majoritatea pleacă să muncească în agricultură în altă ţară. Asta este, dacă nu au cu ce să se mai întreţină", a declarat Măceşanu.

Diploma de excelenţă nu-i ţine de foame

În anul 2009, Cristian Dan Ilina a primit diplomă de excelenţă pentru merite deosebite. Cu toate astea, diploma nu îi ţine de foame. Poliţistul spune că un singur om pe an primeşte o astfel de distincţie.

Dator-vândut la bancă

Agentul Dan Ilina s-a împrumutat la bancă pentru a-şi cumpăra o maşină. Pe măsură ce leafa scădea, şi-a făcut un card de cumpărături şi o descoperire de cont.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net