Femeile n-au voie să iasă prin altar nici dacă arde biserica

Ultima actualizare:

    Bisericile ortodoxe  au ieşire şi prin  spatele altarului
Bisericile ortodoxe au ieşire şi prin spatele altarului

Patriarhia le-a transmis preoţilor câteva recomandări pentru zilele de Paşte, când bisericile vor fi pline de credincioşi. Printre acestea, femeile trebuie să ştie că n-au voie să iasă prin altar, în caz de incendiu.

Mai sunt două săptămâni până la Paşte, când ortodocşii sărbătoresc Învierea Domnului. Cea mai mare sărbătoare a creştinilor necesită pregătiri pe măsură. Astfel că Patriarhia Română le-a transmis, din timp, preoţilor câteva recomandări privind desfăşurarea în condiţii de siguranţă a slujbelor care se ţin în acele zile. Cele mai multe se referă la respectarea unor reguli pentru evitarea incendiilor. Aşadar, preoţii trebuie să se asigure că, înainte de slujba de Înviere, când vor fi aprinse multe lumânări, covoarele din lăcaşurile de cult sunt strânse, iar uşile stau în permanenţă deschise.

Patriarhia a mai comunicat că sunt interzise slujbele de Înviere în bisericile aflate în renovare, în care există schele. O recomandare care, poate, nu-şi avea locul aici se referă la situaţiile în care în biserică izbucneşte un incendiu. Astfel, preoţii trebuie să-i roage pe credincioşi ca, în caz de incendiu, să păstreze rânduiala din biserică, astfel încât doar bărbaţii să iasă prin altar, iar femeile să folosească uşa principală. Bogdan Teleanu, reprezentant al Patriarhiei, a declarat că potrivit rânduielii, „bărbaţii sunt în dreapta, exact în poziţia uşii de la altar. Bărbaţii pot să iasă pe acolo. Femeile, stând mai în spate, ele vor putea să iasă pe uşa principală”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net