Exorcistul de la Tanacu, de negăsit

Ultima actualizare:

Constantin Gavril, primarul comunei Zăpodeni, de care aparţine satul Portari, nu are habar de intenţia lui Corogeanu de a deschide un schit.

„Eu ştiu că stă la fratele lui, călugăr, nu la Portari. Nu a venit nimeni la mine cu vreun act, nu mi-a cerut nimeni autorizaţie pentru a face un schit în sat", a spus edilul care s-a ferit să afirme că ar fi de acord cu un lăcaş de cult în Portari.

Nici primarul din comuna Tanacu, Dănuţ Dumitriu, nu ştie prea multe despre schitul lui Corogeanu. „Nu l-am văzut pe Corogeanu după ce a ieşit din închisoare", s-a limitat să spună edilul. Oficialii de la Episcopia Huşilor verifică dacă fostul stareţ de la Tanacu s-a aşezat la Portari pentru a-şi face un schit.

„Verificăm această informaţie. În 2005, preotul Corogeanu a fost caterisit. De atunci nu mai este preot, nu mai poate sluji sau înfiinţa vreun schit sub autoritatea Bisericii Ortodoxe", a spus preotul Marin Tudorică, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Huşilor.

Sătenii din Portari sunt cei care îl susţin necondiţionat. „Dacă e să facă slujbă, cu mare drag ne vom duce. E părintele nostru şi îl iubim", a spus Constantin Mihoci, localnic din Portari. Potrivit oamenilor din localitate, Corogeanu s-ar fi retras la marginea satului Portari într-o casă ce ar aparţine naşului de botez al fostului stareţ.

Eliberat după patru ani

Petru Daniel Corogeanu şi patru maici au fost condamnaţi definitiv în dosarul Tanacu în ianuarie 2008, pentru lipsirede libertate, urmată de moartea victimei.

Acesta a fost declarat responsabil de moartea măicuţei Irina Cornici, supusă în 2005 unui ritual de exorcizare. Corogeanu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, dar a fost eliberat în 2011 pentru bună purtare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net