Dacia asta "zboară" cu 210 km/h

Ultima actualizare:

    Ciprian Mihai Pop a  transformat un hârb de  Dacie într-o bijuterie pe  patru roţi, pe care  a expus-o la Salonul  Auto Moto din  Bucureştifotografii: Dorin Constanda
Ciprian Mihai Pop a transformat un hârb de Dacie într-o bijuterie pe patru roţi, pe care a expus-o la Salonul Auto Moto din Bucureştifotografii: Dorin Constanda

Este o Dacie veche de aproape 40 de ani, dar are performanţe comparabile cu ale limuzinelor din ziua de azi. Are dotări de lux şi zboară pe autostrăzi cu peste 200 km/h.

Un tânăr din Ploieşti, pasionat de primele modele Dacia, a reuşit o performanţă de invidiat: a transformat un hârb vechi de aproape 40 de ani într-o bijuterie pe patru roţi. Aproximativ 1.400 de lei a plătit acum câţiva ani Ciprian Mihai Pop (27 de ani) pentru o Dacie 1300, fabricată în 1977.  Cel mai probabil ar fi ajuns la fier vechi dacă tânărul nu s-ar fi gândit să o readucă la viaţă. A cheltuit o avere, însă a meritat din plin. Acum, bătrâna lui Dacie a devenit vedetă pe străzi, dar şi în târgurile de profil, unde atrage mii de simpatizanţi. 

A cumpărat-o cu 1.400 lei, a investit în ea 14.000  €

„Am băgat cam 14.000 de euro în ea până acum. Ani de zile, salariul meu a intrat în această Dacie. Am schimbat tot la ea: din vechea maşină au rămas doar pedalele de frână şi ambreiaj. Are motor de Renault 5 de 1.400 cmc, din care vreau să scot peste 160 de cai putere. Are scaune sport, geamuri electrice şi bord electronic. Şi urmează multe alte îmbunătăţiri”, spune Ciprian Pop.

Interiorul  şi motorul maşinii au fost  complet modificate
Interiorul şi motorul maşinii au fost complet modificate

Maşina este vedeta Salonului Auto Moto, care se desfăşoară weekendul acesta în piaţa Constituţiei din Capitală. Aici, vizitatorii au parte de expoziţii de maşini tunate sau de epocă, de demonstraţii de drift sau parade de motociclete. Programul Salonului este între 10.00 şi 20.00, iar preţul unui bilet de intrare este de 20 de lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net