Copii români, „sclavi” pe sume mizerabile! Micuții asamblează mii de ouă Kinder pentru 14 lei

Ultima actualizare:

    Familiile sărace primesc aproximativ 20 de lei pe 1.000 de jucării asamblateFoto: thesun.co.uk
Familiile sărace primesc aproximativ 20 de lei pe 1.000 de jucării asamblateFoto: thesun.co.uk

Un reportaj realizat de tabloidul britanic The Sun arată cum familiile sărace de români muncesc 13 ore pe zi pentru sume de nimic. Copii de doar șase ani asamblează jucăriile mici de plastic, care se găsesc în interiorul ouălor Kinder. Pentru această muncă extenuantă, aceștia primesc doar 22 de penny pe oră.

Christian Jurj, ai cărui copii Patrick și Hannah asamblează jucării Kinder, susține că aceasta este „o muncă de sclavi”, relatează The Sun. Pentru fiecare 1.000 de ouă asamblare, o familie primește aproximativ 20 de lei, echivalentul a doar 3.77 de lire sterline. Produsele ajung la fabrica Ferrero din localitatea Carei. Intermediarii vând ouăle în schimbul a 80 de penny pe bucată.

„Dacă patronii Ferrero ar ști ce se întâmplă în România, ar face infarct. Oamenii se așteaptă ca ouăle de ciocolată Kinder să fie făcute într-o fabrică, într-un mediu controlat. Cu toate acestea, ele sunt făcute în casele oamenilor, acolo unde nu poți controla condițiile. Compania Ferrero nu primește ce a plătit, intermediarii câștigând o avere pe spatele unor oameni care sunt tratați ca sclavi”, a declarat o sursă anonimă din interiorul companiei Ferrero. 

Toată familia Jurd participă la asamblarea ouălor Kinder. Timea (30 de ani), Christian (41 de ani), Patrick (11 ani) și Hannah (6 ani) muncesc 13 ore pe zi pentru sume mizerabile. Aceștia primesc în jur de 15-20 de lei pentru 1.000 de ouă asamblate, pe care le termină în trei zile.  Se pare că familia primeşte ouăle şi jucăriile de plastic de la firma Prolegic, care este subcontractată de către Romexa SA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net