Clanul Cămătarilor într-un nou scandal

Ultima actualizare:

UP DATE. 13.45.

SCANDAL la procesul Cămătarilor. Rudele lui Sile şi Mario s-au certat din nou cu jandarmii

Apropiaţii interlopilor Cămătaru doreau să intre în sala de judecată, dar oamenii legii nu le-au permis asta din cauza locurilor limitate. Sile Cămătaru încearcă să iasă din arest. El şi alţi 23 de interlopi au făcut recurs la decizia de arestare, informează rtv.net.

Sile Cămătaru a făcut recurs la arestare şi vrea să fie cercetat în stare de libertate. Alături de Sile Cămătaru, alţi 23 de interlopi au făcut recurs după ce Curtea de Apel l-a eliberat pe Nuţu Cămătaru. Rudele celor din „Clanul Cămătarilor” s-au certat cu jandarmii la Curtea de Apel Bucureşti, informează rtv.net.

Instanţa a apreciat că dacă ar fi lăsaţi în libertate, există riscul ca aceştia să reia activitatea infracţională, precizând totodată că au fost condamnaţi sau sunt cercetaţi penal pentru infracţiuni similare, „dând astfel dovadă de o perseverenţă infracţională”.

Procurorii DIICOT au făcut în 22 februarie 115 percheziţii la locuinţele unor membri ai grupărilor Cămătarilor şi Sportivilor, de unde au ridicat sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux şi droguri.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 - 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, "în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti", situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, "generatoare de beneficii financiare substanţiale", în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.

Este vizată o grupare specializată în evaziune fiscală. Aceştia erau ajutaţi de membrii clanului Cămătarilor.

Prejudiciul este de peste un milion de euro.

Tot astăzi se judecă recursul lui Sile Cămătaru la mandatul de arestare emis pe numele lui, iar interlopul ar putea afla dacă va fi judecat în libertate, aşa cum îşi doreşte.

Alături de el, vor fi aduşi în fata instanţei alţi 23 de reţinuţi interlopi în razia la Cămătari.

Pe 23 februarie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea lor preventivă după ce au fost acuzaţi de cămătărie şi infracţiuni săvârşite cu violenţă. Procurorii, însoţiţi de mascaţi, au descins atunci la 115 adrese de unde au confiscat arme, droguri şi sume mari de bani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
președintele iranian s a prăbușit cu elicopterul FOTO EPA jpg
image
image
image
image
image
image
tuneluri autostrada jpg
doctorul mircea beuran jpeg
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net