MIRACOL Trupul neînsufleţit al părintelui Calciu s-a mumificat

Ultima actualizare:
Duhovnicul a fost deshumat după ce unul dintre monahi l-a visat
Duhovnicul a fost deshumat după ce unul dintre monahi l-a visat

Inexplicabil! Trupul neînsufleţit al părintelui Calciu a fost găsit mumificat, la 7 ani de la moarte. Călugării au fost uimiţi să vadă că trupul duhovnicului este intact şi au cerut ca acesta să fie trecut în rândul sfinţilor.

Un miracol s-ar fi petrecut la Mânăstirea Petru Vodă din judeţul Neamţ, spun călugării. Trupul neînsufleţit al părintelui Calciu a fost găsit aproape intact, la 7 ani de la moarte.

Duhovnicul a fost deshumat după ce unul dintre monahi a visat că acesta îi cerea să fie dezgropat, scrie antena3.ro. Călugării au fost uimiţi să vadă că trupul duhovnicului este intact şi au cerut ca acesta să fie trecut în rândul sfinţilor. „În 10 noiembrie l-am visat şi îmi cerea să fie dezgropat”, a povestit un călugăr.

Acesta spune că părul, barba defunctului sunt intacte, iar trupul este complet mumificat.


    Duhovnicul a fost deshumat după ce unul dintre monahi l-a visat
Duhovnicul a fost deshumat după ce unul dintre monahi l-a visat

Superiorii BOR ar fi cerut ca părintele Calciu să fie îngropat la loc, în cimitirul din spatele mânăstirii, mai spun călugării, citaţi de antena3.ro.

Cine a fost Printele Gheorghe Calciu-Dumitreasa

S-a născut în 23 noiembrie 1925, în Mahmudia, judeţul Tulcea.

A îndurat peste 21 de ani de închisoare sub comunişti (1948-1964, 1979-1984), trecând şi prin iadul reeducării din puşcăria pentru studenţi de la Piteşti (1949-1951), unde a făcut anumite compromisuri.

Cu pocăinţă, a reuşit să depăşească această greşeală.

A fost eliberat din închisoarea Aiud în anul 1963, dar i s-a stabilit domiciliu obligatoriu în Bărăgan. În urma amnistiei generale din 1964, părintele Gheorghe Calciu a fost eliberat. A urmat Filologia şi Teologia, fiind învestit cu harul preoţiei. Devine profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Bucureşti.

În 1979, ia atitudine public faţă de dărâmarea Bisericii Enei din Bucureşti. Este arestat în anul 1979, judecat şi condamnat la 10 ani închisoare. I se confiscă şi averea, astfel încât soţia şi copilul rămân fără bunuri. A fost eliberat abia în anul 1984, la presiuni politice externe, dar a fost obligat să părăsească ţara.

În anul 1985, se stabileşte în Statele Unite, unde primeşte cetăţenia de onoare. Între sfârşitul anului 1985 şi 1988 a locuit cu familia la Cleveland. Pentru a-şi asigura existenţa sa şi a familiei, a lucrat şi în construcţii, ca muncitor necalificat, cărând saci de ciment.

În anul 1989 se mută cu familia la Washington DC, unde preia parohia românească „Sfânta Cruce”. A continuat să muncească în construcţii până când a reuşit să-şi cumpere o casă.

A fost primit la Casa Albă de doi preşedinţi, Ronald Reagan şi George W. Bush.

Bolnav de un cancer al pancreasului, a decedat în 21 noiembrie 2006.

Conform dorinţei sale, a fost înmormântat în ţara în care s-a născut, în cimitirul Mănăstirii Petru Vodă, din judeţul Neamţ.

Vezi imagini aici

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net