Avizul medical pentru elevi este gratuit doar pe hârtie?

Ultima actualizare:

    Înainte de a începe  şcoala, copiii trebuie  să fie văzuţi de  medicul pediatru
Înainte de a începe şcoala, copiii trebuie să fie văzuţi de medicul pediatru

Mai sunt câteva zile şi copilul tău începe şcoala. Eşti pe ultima sută de metri cu pregătirile? Gata ghiozdanul, uniforma, rechizitele! Mai ai nevoie doar de avizul medical care să demonstreze că poţi trimite liniştit copilul în comunitate. E, aici s-ar putea să ai ceva probleme!

„La înscrierea într-o comunitate, indiferent dacă vorbim despre creşă, grădiniţă sau şcoală, părinţii copiilor trebuie să prezinte un aviz medical cu menţiunea «clinic sănătos», care le va fi eliberat de medicul de familie. Eliberarea documentului se face gratuit, chiar dacă părinţii nu sunt asiguraţi”, precizează, pentru Click!, Cristian Buşoi, membru în Comisia de Sănătate din Parlamentul European şi fost preşedinte al CNAS.

Chiar dacă reglementările sunt clare, sunt destui cei care nu le respectă. Mariana I. din Bucureşti s-a prezentat zilele trecute la Policlinica 10, de pe strada Washington, pentru a intra în posesia avizului necesar ca să-l înscrie pe Mihăiţă în clasa zero. Surpriză! I s-au cerut 15 lei pentru eliberarea documentului. “Nu e gratuit, doamnă! Aşa ne-a spus domnul director, aşa facem. Nu ne daţi 15 lei, nu vă dăm avizul”, ne-a răspuns nepăsătoare o angajată de la recepţia secţiei de Pediatrie.

„Aşa este... aceste documente medicale se eliberează gratuit”, au confirmat pentru Click! reprezentanţii unităţii medicale. Doar că „pentru asta e nevoie de trimitere de la medicul de familie şi o programare la specialist (n.r. medicul pediatru), pentru că în această perioadă este foarte aglomerat la cabinete. Dacă părinţii nu au programare şi nu vor să stea la rând intră la un specialist. Aici achită o taxă pentru cele două documente medicale şi primesc chitanţă”, ne-a spus un cadru medical de la Secţia de Pediatrie a Policlinicii.„Nu mi s-a spus nimic din toate aceste condiţii. Nu am fost trimisă nici la medicul de familie, nici la specialist. Chiar nu erau cozi la cabinete. Pur şi simplu mi s-au cerut 15 lei şi mi s-a completat avizul direct la recepţie. N-a văzut nimeni copilul înainte de eliberarea documentului. Putea să fie răcit sau să aibă rubeolă”, a venit cu precizări cititoarea noastră.

Pentru adeverinţa  medicală s-au cerut 15 lei
Pentru adeverinţa medicală s-au cerut 15 lei

Aşa că, înarmaţi-vă cu multă răbdare sau luaţi ceva bani la voi atunci când mergeţi la medic să luaţi avizul pentru începutul de an şcolar!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net