Antrenorul campioanei mondiale, gest incredibil pentru refugiați

Ultima actualizare:

    Joachim Low (55 de ani) a fost premiat pentru implicarea în activitățile sportivefoto: Getty
Joachim Low (55 de ani) a fost premiat pentru implicarea în activitățile sportivefoto: Getty

În urma multiplelor victorii obținute și în contextul câștigării Campionatului Mondial de Fotbal de către Germania, în anul 2014, antrenorul Joachim Low (55 de ani) a fost premiat cu Piramida de Aur, o distincție oferită personalităților care s-au dedicat sportului.

Recent, pe lângă activitățile sportive intense, acesta a exprimat un interes deosebit și în cazul crizei refugiaților, care consideră că Germania ar putea fi salvarea lor. Așa se explică gestul neobișnuit făcut de Joachim Low.

Imediat după ce a primit trofeul Piramida de Aur, în valoare de nu mai puțin de 25.000 de euro, antrenorul a redirecționat banii către refugiați, potrivit Mediafax.

"Este de datoria noastră să-i ajutăm pe cei care au nevoie. Şi prin faptul că primim oameni trebuie să fim campioni mondiali. Lăsaţi-ne să le urăm bun venit refugiaţilor aşa cum am făcut când am primit fanii din întreaga lume în 2006", a declarat Joachim Low, citat de Mediafax.

Recent, unii dintre cei mai importanți oameni ai fotbalului au început să se implice în situația precară a refugiaților. Mai multe cluburi europene au donat, deja, o parte din încasări celor veniți din Orientul Mijlociu și Africa.

Germania, considerată salvarea refugiaților

După ce au fugit din țările lor de proveniență din cauza războaielor civile, refugiații s-au orientat către țările europene, în speranța că aici vor găsi un trai mai bun. Mulți dintre ei și-au stabilit ca destinație Germania, datorită condițiilor prielnice oferite de autorități. Potrivit gandul.info, germanii le asigură refugiaților mâncare, medicamente și chiar un venit lunar de 140 de euro de persoană. Aceste lucruri sunt impuse prin legea azilului politic, ceea ce refugiații urmăresc să primească în țările în care vor să se stabilească. 

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net