«Am ajuns la 100 de ani că nu m-am măritat niciodată» Vasîlca Marin spune, amuzată, că a descoperit secretul longevităţii

Ultima actualizare:

    Vasîlca Marin spune,  amuzată, că a descoperit  secretul longevităţiiFoto: Andrei Balaban
Vasîlca Marin spune, amuzată, că a descoperit secretul longevităţiiFoto: Andrei Balaban

A împlinit 100 de ani, dar nu şi-a pierdut simţul umorului. Vasîlca Marin, cel mai longeviv sătean al comunei Pogoneşti, Vaslui, spune că este încă domnişoară şi că a ajuns la această vârstă tocmai pentru că nu a avut soţ care să-i mănânce ani mulţi din viaţă.

Într-o casă mică şi modestă din comuna Pogoneşti, Vasîlca Marin a sărbătorit, la 3 ianuarie, 100 de ani. A primit cu bucurie musafiri, a sărutat mâna preotului, a mâncat tort, a băut şampanie şi a făcut deja invitaţii pentru aniversarea de anul viitor. Pentru că, în ultimii 50 de ani, nu a mai existat sătean care să ajungă la această venerabilă vârstă, primarul s-a gândit să o sărbătorească cum se cuvine. Însoţit de consilieri, preotul satului şi cadre didactice, a venit la sărbătorită cu şampanie, flori, tort, o diplomă de excelenţă, dar şi un premiu de 1.000 de lei. Vasîlca Marin mai are în viaţă doar trei nepoţi, din partea surorilor ei, deoarece ea n-a avut copii niciodată. Şi nu pentru că nu a putut, ci pentru că nu a avut cu cine să-i facă. Nu a fost căsătorită niciodată şi, în acte, este încă domnişoară.

Are o pensie de 400 de lei

Vasîlca a băut şampanie  împreună cu nepoţii  şi primarul
Vasîlca a băut şampanie împreună cu nepoţii şi primarul

“M-am lecuit de bărbaţi, aşa că am preferat să trăiesc singură”, a spus Vasîlca Marin, care se bucură de viaţă chiar şi la 100 de ani. A muncit toată viaţa la câmp, fiind agricultor, iar acum are o pensie de 400 de lei, cu care trăieşte cumpătat. Până la vârsta de 95 de ani, Vasîlca nu a luat medicamente şi nu a fost niciodată la medic. A făcut doar vaccinurile obligatorii. A mâncat întotdeauna la timp, n-a băut şi a ţinut toate posturile din an. Ea spune că a stat departe de poluare şi a fost plecată din sat doar până la Bârlad şi Tecuci. Acum, cu auzul şi vederea slabe, domnişoara de 100 de ani este în continuare plină de viaţă şi nu are de gând să se dea bătută în faţa morţii. I-a invitat pe cei prezenţi şi la anul, de ziua ei, şi a spus amuzată că speră să facă iar “pagubă în bugetul primarului”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
rugaciune jpg
image
image
image
image
image
image
moschee mensa musa jpg
image png
traian basescu
scoala de politie campina absolvire jpeg
istanbul pixabay jpg
rusalii jpg
baiat roman fotbal londra jpg
saptamana patimilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net