7 trucuri ca să speli rapid şi eficient geamurile

Ultima actualizare:

    Ferestrele nu se spală dacă afară este soare puternic
Ferestrele nu se spală dacă afară este soare puternic

De multe ori, să speli geamurile, să cureţi tocurile şi ramele ţi se pare o corvoadă. Pe lângă munca pe care o depui, mai trebuie să scoţi şi bani din buzunar pentru a cumpăra produse speciale din magazine. Află că lucrurile nu stau deloc aşa. Pentru a da strălucire ferestrelor, foloseşte cu încredere ce ai prin cămară. Vei vedea că munca ta va fi mult mai uşoară şi vei face şi economie la bani.

1. Amoniacul, pentru o curăţenie de duratăPentru ferestre care rămân curate mai mult timp, încearcă un amestec de amoniac şi lichid de vase, care depune un strat protector  pe suprafaţa geamului. Într-un  litru de apă adaugă un pahar de amoniac şi aceeaşi doză de lichid de vase. Amestecă bine soluţia, iar apoi înmoaie o lavetă cu care să freci şi să ştergi bine.

2. Alcoolul sanitar elimină urmele de degeteUrmele de degete sau amprentele dispar dacă geamul este şters cu alcool medicinal Cum să procedezi? Diluează alcoolul sanitar în apă şi adaugă apoi câteva picături de uleiuri esenţiale pentru a lăsa în urmă un parfum agreabil. După ce ai şters geamul, nu este nevoie să-l mai clăteşti.

3. Cartoful scoate petele dificileÎn cazul în care petele sunt vechi şi profunde, încearcă să le elimini folosind o felie de cartof crud. Freacă bine pata şi aşteaptă câteva minute până ce urmele lăsate se usucă. Şterge-le apoi cu o soluţie formată din alcool sanitar şi apă.  

4. Oţetul alb şterge picăturile de calcar Ferestrele care se află în apropierea chiuvetei din bucătărie sau baie se pot murdări de pete de calcar. Îţi vine în ajutor oţetul alb! Diluează jumătate de litru de oţet într-un litru de apă. Vaporizează pe geam şi şterge-l apoi cu o cârpă care nu lasă scame.

5. Sarea elimină aspectul matDe multe ori, geamurile, mai ales cele de la balcon şi bucătărie, au un aspect mat, din cauza prafului, a aburilor, a picăturilor de ulei sau grăsime. Aceste urme ies dacă foloseşti sare grunjoasă. Dizolvă sare grunjoasă în oţet alb şi apă şi freacă geamurile cu un burete uşor abraziv.

6. Uleiul de busuioc alungă muşteleFolosind ulei esenţial de busuioc vei alunga muştele care nu vor mai lăsa urme de murdărie pe geamuri. Nu trebuie decât să adaugi câteva picături de ulei de busuioc într-un recipient în care ai turnat oţet alb. Oţetul va îndepărta mizeria şi va degresa geamul, iar busuiocul va alunga pe viitor muştele şi alte insecte nedorite.

7. Bicarbonatul înlătură petele de vopseaDacă geamul este pătat cu vopsea care s-a întărit foloseşte o soluţie formată din 250 ml de apă fierbinte şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Înmoaie o cârpă în această soluţie şi freacă pata de vopsea până o îndepărtezi.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net