37 de lucruri pe care să le faci în 2016

Ultima actualizare:

    Foto: 123RF
Foto: 123RF

Ca şi 2015, anul în care tocmai am intrat va fi la fel de bogat în evenimente pe care nu trebuie să le ratezi. Începe 2016 cu o faptă bună ca să capeţi puteri şi încredere în tine în lunile care vor urma. Dacă eşti lipsit de inspiraţie, Click! îţi spune ce să nu ratezi în acest an ca să te simţi cu adevărat împlinit. Redacţia zia­rului nostru îţi urează „La mulţi ani” şi să trăieşti multe momente plăcute alături de cei dragi ţie!

Ianuarie

  • Fă-ţi un plan pe 6 sau 12 luni! Stabileşte obiectivele pe care vrei să le realizezi în 2016, cum ar fi un salariu mai mare, un job mai bun, o maşină nouă. Atenţie! Nu-ţi propune ceea ce nu poţi înfăptui, ci ţeluri uşor de atins. De exemplu, oricât de mult ţi-ai dori să ajungi preşedintele ţării, n-ai nici o şansă în ţara asta. Pariezi?
  • Drămuieşte-ţi banii. Cu toţii avem găuri în buzunar după Sărbători, aşa că în această lună ai grijă să-ţi limitezi cheltuielile la strictul necesar. Chiar, ai calculat cât te-au costat Sărbătorile în acest an? Spune-ne şi nouă!
  • Du-te la sală să dai jos grăsimile! Ca să nu dai nici o şansă grăsimilor să se depună „prin părţile esenţiale” e bine să începi un program de alergare sau de fitness la o sală de sport din apropierea casei tale. S-ar putea să-ţi placă, astfel încât această activitate să devină o obişnuinţă. Şi dacă te sperie tarifele sălilor de sport, află că unele au acces gratuit. De exemplu, la Social Gym, din Bucureşti, poţi face sport cât pofteşti, însă în schimbul acestei facilităţi eşti invitat să te implici în proiecte de responsabilitate socială. Ce zici, te bagi?
  • Depune declaraţia de venit estimat! Formularul 220 se completează şi se depune la ANAF de persoanele fizice care realizează, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani şi/sau în natură din România, provenind din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor (închirieri), cu excepţia veniturilor din arendă, activităţi agricole.

Februarie

  • Verifică-ţi starea de sănătate! Acum că ai scăpat de mesele încărcate de Sărbători, dar şi de frigul din luna ianuarie, e bine să mergi la un control medical de rutină. Află care e starea ficatului, a inimii, a plămânilor, nivelul colesterolului. Nu strică să faci şi un control stomatologic.
  • Cumpără articole pentru schi! Schiurile, îmbrăcămintea specifică acestui sport, dar şi alte articole de iarnă, se ieftinesc considerabil în această lună. Dacă vrei să faci o afacere, cumpără acum tot ce-ţi trebuie pentru schi, pentru a te bucura mai târziu de o experienţă de neuitat pe pârtie.
  • Renunţă la fumat! Ţigaretele, ţigările electronice şi orice alt produs din tutun se vor scumpi, însă nu acesta ar trebui să fie principalul impuls care să te convingă să renunţi la viciu. În această lună intră în vigoare legea antifumat, care interzice fumatul în spaţiile publice închise. Gândeşte-te la cât bine îţi faci respirând un aer mai curat în aceste spaţii. Mai mult, să ştii că berea, cafeaua sau coniacul se pot bea şi fără ţigara de însoţire.
  • Înscrie-te la un curs de dezvoltare personală (actorie, gastronomie, antreprenoriat, make-up, vorbit în public) pentru a-ţi spori încrederea în tine şi pentru a trece mai uşor peste depresia de după Sărbători.

Martie

  • Plăteşte-ţi taxele şi impozitele pe 2016! Nu lăsa timpul să treacă, căci vei uita de ele şi vei da din colţ în colţ pentru a scăpa de dări pe ultima sută de metri. În plus, beneficiezi de o reducere de 10% la achitarea lor integrală până la 31 martie.
  • Acum e momentul să mergi la schi în Austria, Franţa sau Germania. Dacă mi-ai ascultat sfatul şi ţi-ai cumpărat schiuri şi echipament de schi în februarie, poţi merge liniştit în ţările vecine cu pârtii de schi precum autostrăzile. Tarifele la cazare şi la serviciile de skypass sunt mai ieftine cu 25% în această lună. În general, staţiunile montane din aceste ţări se bucură de vreme bună pentru schi şi de zăpadă din belşug cel puţin până la sfârşitul lunii martie.
  • Cumpără flori! Aviz bărbaţilor. E Ziua Femeii, aşa că nu trebuie să uiţi că ai o datorie faţă de femeile din viaţa ta. Dacă vrei să surprinzi cu adevărat, n-ar strica să încerci să confecţionezi cu mâna ta nişte mărţişoare drăguţe, cu ce găseşti prin casă. Ştiu din experienţă, doamnele sunt mai încântate când primesc ceva în care punem suflet.

Aprilie

  • Pregăteşte-te de Paşte! Anul acesta Paştele se suprapune cu ziua de 1 mai, aşa că ai două motive să petreci. Caută miel şi preparate specifice sărbătorii creştine. Dacă nu pui la cale o ieşire cu prietenii ori cu familia, n-ar strica să dai o mână de ajutor în bucătărie, căci gospodinele se spetesc pentru a pune pe masă o sumedenie de preparate.
  • Vacanţă last minute. Dacă nu vrei să petreci Paştele acasă, ai putea prinde oferte de vacanţă pe ultima sută de metri. În această lună caută variante last minute de petrecere a minivacanţei de 1 mai.
  • Donează! Acţiunile caritabile îţi vor umple inima de bucurie, indiferent de contribuţia pe care o ai. Un proiect deosebit de ambiţios este crearea primei bănci de lapte matern din ţară, menită a asigura hrană vitală pentru sute de bebeluşi născuţi prematur sau cu grave probleme de sănătate. Până acum s-au strâns aproape 45.000 de euro, însă pentru deschiderea sa e nevoie de încă 30.000 de euro.
  • Lara Fabian revine în România. Îndrăgita cântăreaţă Lara Fabian va concerta pe 20 aprilie la Cluj-Napoca (Sala Polivalentă) şi pe 22 aprilie la Bucureşti (Sala Palatului), în cadrul turneului său „Un soir autour du monde”. Bilete, în reţeaua Eventim, la preţuri cuprinse între 69 şi 380 de lei. Ambele concerte încep la ora 20.00.

Mai

  • Declară veniturile înregistrate în ţară sau în străinătate! Formularul 200 e o obligaţie a persoanelor fizice care realizează, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani şi/sau în natură din România, provenind din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, piscicultură sau silvicultură. Termen: marţi, 25 mai. Formularul 201 se depune de persoanele fizice rezidente române, cu domiciliul în România şi persoanele fizice care îndeplinesc, pentru anul de raportare, condiţia prevăzută la art. 40 alin.(2) din Codul fiscal, care realizează venituri din străinătate, impozabile în România. Nu se declară veniturile din salariile obţinute în străinătate. Termen: marţi, 25 mai.
  • Planuri de nuntă. Între 6 şi 8 mai are loc cel mai mare târg de nunţi din România, „Târgul Ghidul Miresei”, la Romexpo (Bucureşti). Nu rata evenimentul dacă vrei să vezi noile tendinţe vestimentare şi culinare ale nunţilor din 2016.
  • Dă un sens impozitului! Până la 25 mai ai ocazia să contribui la bunăstarea unor bătrâni sărmani ori să aduci un zâmbet pe chipul copiilor fără părinţi. Direcţionează 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală prin completarea unuia dintre cele două formulare (Formularul 230 sau formularul 200). Formularele se depun la Administraţia Financiară (ANAF) din localitatea/sectorul de domiciliu.

Iunie

  • Andre Rieu, din nou în Bucureşti. Celebrul violonist olandez, care s-a declarat fermecat de ţara noastră şi de locuitorii ei, va susţine o nouă serie de concerte în Capitală. Deocamdată a fost confirmat un singur concert, pe 11 iunie, în Piaţa Constituţiei, însă e de aşteptat ca acesta să fie repetat dacă cererea de bilete va creşte. Biletele se vând deja în reţeaua Eventim la preţuri cuprinse între 172,8 şi 864 de lei. Concertul începe la ora 20.30.
  • Vacanţă în Grecia. Cea mai bună lună pentru a-ţi petrece concediul în Grecia, o destinaţie preferată de români, este iunie. În această lună, nu doar temperaturile sunt prietenoase, ci şi tarifele la cazare şi preţul distracţiei. Sezonul estival în insule începe, oficial, pe 15 iunie şi nu trebuie să vă miraţi dacă nu vi se vor cere bani pentru umbrelă şi şezlong, căci până la această dată hotelierilor nu le este permis să ceară bani pentru aceste servicii.
  • Du-te la vot! În iunie eşti chemat, din nou, la vot pentru a-ţi alege primarul, consilierii locali şi consilierii judeţeni. Nu-i lăsa să ajungă în funcţii fără votul tău.
  • Hai, România! Naţionala de fotbal a României va disputa meciul de deschidere al Campionatului European împotriva ţării gazdă, Franţa, pe 10 iunie. Rezervă din timp o masă într-un local care difuzează meciul şi urmăreşte-l împreună cu prietenii.

Iulie

  • E o lună potrivită pentru debranşări de la sistemul centralizat de încălzire. Dacă eşti nemulţumit de serviciile furnizate de Regia de termoficare din oraşul de domiciliu şi vrei să-ţi instalezi o centrală de apartament pe gaze, poţi solicita debranşarea. Pentru acest lucru se cere un proiect tehnic (întocmit de orice specialist în instalaţii termice autorizat) şi acordul asociaţiei de proprietari. La 1 iulie, tariful gazelor naturale furnizate populaţiei va scădea cu până la 10%.
  • Fugi de caniculă! În luna lui „Cuptor”, cele mai căutate locuri din ţară sunt cele răcoroase. Iată de ce în această lună de concediu ar trebui să faci un circuit turistic care să includă cele mai „reci” zone din România. Indiferent din ce colţ al ţării porneşti, de pe harta destinaţiilor tale n-ar trebui să lipsească locuri precum Salina Turda (Cluj), Peştera Scărişoara (Alba), Lacul Cinciş (Hunedoara), Tinovul Fântâna Brazilor (Corund, Harghita), Bâlea Lac (Sibiu), Cheile Nerei (Caraş-Severin), Peştera Ialomiţei (Moreni, Dâmboviţa).

August

Fă o schimbare! Pe 6 august, când românii sărbătoresc „Schimbarea la faţă”, e momentul să arăţi celor din jur că te poţi schimba în bine. Fă un gest pe care nu l-ai mai făcut până acum, cum ar fi să te împaci cu o persoană dragă, cu care te-ai certat. Arată-i că tu poţi să laşi vrajba deoparte.

  • Priveşte cerul! Luna august este bogată în fenomene astronomice şi, spre bucuria noastră, putem fi martori la ele. Pe 2 august avem Lună Nouă, eveniment care se manifestă prin plasarea lunii între Pământ şi Soare. Pe 8 august avem parte de alt eveniment în care e implicat satelitul natural al Terreri: Luna la apogeu. Sora mai mică a Pământului se va afla acum la cea mai mare distanţă de noi (404.266 km). În noaptea de 12 spre 13 august vom fi martorii unei ploi de meteori (Perseidele), eveniment vizibil din afara localităţilor sau din zonele periferice ale aşezărilor urbane. Pe 18 august va fi Lună Plină (ora 11.25), iar planeta noastră se va situa între Soare şi Lună. Satelitul natural al Terrei va fi luminat în totalitate. Pe 22 august, Luna ajunge la perigeu, ceea ce înseamnă că se va afla la cea mai apropiată distanţă de Pământ (din această lună august).
  • Fii spiritual! De Sfânta Maria (15 august) du-te într-un loc cu înaltă încărcătură spirituală ca să te îmbogăţeşti cu gânduri pozitive. Mânăstirea Nicula din judeţul Cluj este cel mai mare loc de pelerinaj din România, în fiecare an.
  • Mergi la UNTOLD! Cel mai aşteptat festival de muzică electro-dance de la noi, UNTOLD, va avea loc şi în 2016 la Cluj-Napoca, între 4 şi 7 august. La prima ediţie a sa, care a avut loc în 2015, au fost peste 240.000 de spectatori. Biletele se găsesc în reţeaua Eventim, la preţuri cuprinse între 324 şi 540 de lei (abonament pentru toate zilele).

Septembrie

  • Scapă de impozite! 30 septembrie este ultima zi în care îţi poţi plăti taxele şi impozitele locale fără a fi penalizat. Aşa că, dacă nu mi-ai ascultat sfatul de a scăpa de dări la începutul anului, ar fi bine să o faci acum, în cel de-al 12-lea ceas. Neachitarea la timp a impozitelor şi taxelor locale se penalizează cu 2% pentru fiecare lună de întârziere şi va fi urmată, negreşit, de declanşarea procedurii de executare silită.
  • Octombrie
  • Du-te la târgul de case! Dacă vrei să te muţi anul acesta, cel mai bun mod de a-ţi găsi o casă nouă este să mergi la un târg imobiliar. Târgul Naţional Imobiliar are loc anul acesta în perioada 15-17 aprilie şi între 30 septembrie şi 2 octombrie la Palatul Parlamentului, Sala Unirea. Preţ intrare: 5 lei.
  • Începe să „lucrezi” la un băiat! Medicii şi oamenii de ştiinţă din întreaga lume te pot sfătui ce să faci dacă vrei să determini sexul viitorului tău copil înainte de conceperea lui. Unii au mers şi mai departe cu cercetarea şi au concluzionat că luna octombrie este cea mai bună pentru conceperea unui băiat. Studiile lor au scos la iveală că cei mai mulţi băieţi sunt concepuţi când ziua are 12 ore şi temperatura medie înregistrată într-o zi e de circa 13 grade Celsius. Măi să fie!
  • Nu rata întâlnirea cu greii snooker-ului! Bucureştiul va găzdui în această lună Campionatul European de Snooker, o competiţie la care vor participa 128 de jucători profesionişti din această lume selectă a sportului cu tacuri şi bile. Printre ei se va afla şi celebrul Ronnie O Sullivan.

Noiembrie

  • Plantează un copac! Luna noiembrie este, poate, cea mai potrivită pentru a planta un arbore. Peste tot în ţară există terenuri neproductive sau care necesită „consolidare” în vederea evitării alunecărilor de teren. Întreabă la primăria din localitatea de domiciliu unde ai putea planta un puiet şi te vei simţi cu adevărat împlinit. În 2015, Ministerul Mediului a organizat cea mai mare acţiune de reîmpădurire, campanie în urma căreia un milion de copaci au fost plantaţi cu ajutorul a 10.000 de voluntari, oameni de rând ca mine şi ca tine.
  • Pregăteşte-ţi maşina pentru iarnă! Chiar dacă maşina ta nu-ţi dă semne de „boală”, este mai mult decât necesar să o duci la o inspecţie tehnică înainte de sezonul rece. La orice service din ţară poţi face o verificare a bateriei şi a densităţii antigelului. Tot acum e bine să verifici presiunea în pneuri şi să cumperi anvelope de iarnă. Nu uita de ştergătoare şi de sistemul de frânare. Asigură-te că toate becurile funcţionează corespunzător.

Decembrie

  • Fii Moş Nicolae! Copiii necăjiţi ori abandonaţi de părinţi au nevoie să creadă în fapte bune, în a doua şansă, în eroi pozitivi. Fii şi tu unul dintre ei, donând jucării, fructe, haine. Dacă vrei să te implici şi mai mult, întreabă la Direcţia de Protecţia Copilului din localitatea de domiciliu cum poţi intra tu însuţi în pielea moşului cu barbă albă pentru a face cadouri personal.
  • Nu uita de serbarea copilului! În această lună, copilul tău e extrem de preocupat de rolul pe care îl va avea în cadrul acestui eveniment şi are mare nevoie să ştie că-i apreciezi efortul. Sub nici o formă nu lipsi de la spectacol, căci nu va uita prea curând că nu i-ai fost alături!
  • Du-te la film! Luna decembrie ne aduce mai multe filme de referinţă. Pe 21 decembrie vom avea parte de “Assassins Creed”, pelicula creată după cunoscutul joc video. Pe 23 decembrie, dacă James Cameron se ţine de cuvânt, ar trebui să avem premiera lui “Avatar 2”. Tot în decembrie, studiourile Disney vor scoate pe piaţă episodul 8 din saga “Star Wars”, aşa că ia-ţi bilete din timp.
image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net